Instagram, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye devam ediyor

Instagram, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye devam ediyor

Popüler sosyal medya ağı Instagram, uzun yıllardır var olan özelliğini kaldırıyor. 

Kullanımına son verilmesi planlanan özellikte şirket, yeni bir testin parçası olarak bazı kullanıcılar için “Haber Akışı“ndaki yayınları “Hikayeler” ile yeniden paylaşma seçeneğini sonlandırmaya hazırlanıyor. “Social Media Today” tarafından bildirildiğine göre, Instagram kullanıcıları bir fotoğraf veya videoyu “Haber Akışın”dan “Hikayelere” yeniden paylaşma seçeceğini devre dışı bırakan değişiklik ile ilgili bildirimler almaya başladı.

Sosyal medya ağı, her bir özelliğin farklı bir amaç taşıdığını ve bazı kişilerin özet akışındaki aynı içeriği yeniden görmekten hoşlanmadığını iddia ediyor.

Ek olarak bu teste katılmak üzere seçilen kullanıcıların, uygulamanın üst kısmında, “Topluluğumuzdan Hikayelerde daha az gönderi görmek istediklerini duyuyoruz. Bu test sırasında “Hikayenize” “Haber Akışı” gönderisi ekleyemezsiniz.” şeklinde mesaj aldığı görülüyor.

basliksiz-1-115.jpg

Ayrıca Instagram konuyla alakalı yayınladığı raporda, testlerin “seçilmiş birkaç bölgede yapıldığını söylerken, bu aşamada bu değişikliği daha geniş bir şekilde yayma planı yok” ifadesine yer veriyor.

Aynı zamanda Instagram’ın, hangi bölgelerde hangi kullanıcıların yeniden paylaşım seçeneğine erişimini kaybedeceğini nasıl belirlediği ise bilinmiyor.

Son olarak bu test ile ilgili sosyal medya ağının, içerik oluşturuculara TikTok videolarını doğrudan, TikTok rakibi olan Reels’da yeniden yayınlanmalarını tavsiye ettiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.