Instagram kullanıcıları dikkat! Bu uygulamaya konum takibi yapıyor...

Instagram kullanıcıları dikkat! Bu uygulamaya konum takibi yapıyor...

Instagram üzerinde takipçilerinizin sizi konum servisleriyle izlemesini sağlayan bir uygulama yayınlandı. Uygulama hem beğenildi hem de çok eleştirildi.

Sosyal medya platformu Instagram, kendi içindeki değişikliklerinin yanında, pek çok yeni girişimin de ortaya çıkmasını sağlıyor.Yalnızca fotoğraf paylaşmaktan öteye gidilen ve işin açıkçası artık bir yaşam tarzı ürününe dönüşen Instagram, kullanıcıların hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Instagram'a bağlı çalışan üçüncü parti uygulamalar da bnu rüzgardan nasibini alarak büyümeye devam ediyor. 

Bunlardan biri de yakın zamanda piyasaya sürülen 'Who is Town' adlı uygulama... Kullanıcı, uygulamayı indirdikten sonra uygulama tarafından Instagram’a yönlendiriliyor. Instagram hesabıyla Who Is Town’a giriş yapan kullanıcı, takip ettiği kişilerin çevrimiçiyken ziyaret ettiği ve paylaştığı yerlerin haritasını görebiliyor. Harita sürekli olarak güncelleniyor ve geçmişe ait konumlar da görüntülenebiliyor. 

Uygulamanın iki farklı modu bulunuyor

Genel Mod: Takip edilen tüm kişilerin ziyaret ettiklerin yerlerin haritasını görebiliyorsunuz.

Tek Kullanıcı Modu: Tek bir kişiyi izlemenizi sağlıyor.

Uygulama, şimdiden pek çok etik sorunu beraberinde getirdi ve oldukça tartışmalı bulundu. Yine de, popüler olacağını öngörmek hiç de zor değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.