Instagram kullanıcıları, doğum tarihlerini belirtmek zorunda!

Instagram kullanıcıları, doğum tarihlerini belirtmek zorunda!

Dünyada en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, yakın zamanda genç kullanıcılar için yeni bir zorunluluğu devreye sokacak.

Popüler sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram'a, sürekli olarak gelen güncellemeler ile yeni özellikler ekleniyor. Ancak bu güncellemeler sadece uygulama üzerinde yapılan değişiklikleri içermiyor. Facebook’a ait olan Instagram, uygulama güncellemelerine ek olarak gizlilik politikalarında da bir takım değişikliklere gidiyor. Özellikle son zamanlarda genç kitleyle ilgili olarak yeni önlemler alan şirket, bu konuyla ilişkin bir değişikliğe daha hazırlanıyor.

Yakın zamanlı bir rapora göre Instagram, genç kitlesinin güvenliğini sağlamak amacıyla kullanıcılardan doğum tarihlerini girmesini isteyecek. Normal şartlarda uygulamaya kayıt olan kişilerde doğum günü isteme zorunluluğu bulunmuyordu.

Ancak Instagram, önümüzdeki haftalarda daha önce doğum tarihini paylaşmayan kullanıcılara bir uyarı gönderecek. Bu uyarı, siz her ne kadar reddetseniz bile ana sayfada farklı şekillerde karşınıza çıkarak bilginizi paylaşmanızı isteyecek.

dims-3.jpg

Popüler sosyal medya platformunun bu konuyla alakalı önünde iki seçenek olacak. Bunlardan biri gönderiyi görüntülemek istediğinizde, diğeri ise ayrı bir istem de karşınıza çıkacak. Tüm bu güvenlik önlemleri, içeriklerin yaş gruplarına göre sıralanmasını sağlayacak.

Örneğin bazı kullanıcılar doğum gününü paylaşmaz ise, ana sayfada gezerken bazı içerikleri hiçbir zaman görüntüleyemeyecek. Genç kullanıcılara ise bu gönderiler asla gösterilmeyecek.

Şirket ayrıca kullanıcıların yanlış doğum günü girmesiyle ilgili de önlemler alacak. Yapay zekadan faydalanılacağını belirten Instagram yetkilileri, kullanıcıların yaşlarını yanlış şekilde doğum günü tarihi belirttiklerinde, açılır pencerede tarihin doğru girilmesiyle ilgili yeniden bir bildirim gösterilecek.

Şu anda test aşamasında olan bu yenilik, önümüzdeki haftalardan itibaren kademeler halinde piyasaya sürülecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.