Instagram kullanıcıları para kazanabilecek! İşte yanıtı

Instagram kullanıcıları para kazanabilecek! İşte yanıtı

Popüler sosyal medya platformu Instagram kullanıcıları için hazırlanan yeni bir gelir modeli kullanılmaya başlanıyor.

Bu yeni gelir paylaşımı ile birlikte Instagram daha önce yapmadığı bir uygulamayı kullanıma açıyor. Böylece Instagram ve YouTube rekabeti daha önce olmadığı kadar farklı bir noktaya doğru ilerlemeye başlayacak gibi görünüyor.

Kısa bir süre önce Instagram tarafından açıklaması yapılan yeni sistemde, IGTV videolarına reklam yerleşimi yapılacağı bilgisine ulaşıldı. 15 saniyeye kadar olan bu reklamlar, ürün satışlarını kapsayacak. Reklam bağlantısını açmak için ise daha önceki link paylaşımlarında olduğu gibi yukarı kaydırma kareketi değil de üzerine tıklama hareketi yapılacak. Bu da reklam bağlantılarının açılma oranını artıracak.

Bu reklamlardan elde edilen gelirler de tıpkı YouTube’da olduğu gibi yayıncı ile bölüşülecek. Şu an için hangi oranda Instagram reklamları gelirlerinden pay alınacağı konusunda detaylı bilgiler açıklanmış değil.

Yeni Instagram reklamları ilk olarak belirli bir kitle ile denenecek. Şu an için açıklanana göre İngilizce dilde içerik oluşturan 200 farklı Instagram fenomeni seçilmiş durumda. Bu Instagram fenomenleri arasında Adam Waheed ve Lele Pons gibi isimler bulunuyor. IGTV reklamları için de seçilmiş bazı reklam veren markalar bulunuyor. Bu markalar arasında da Ikea, Puma ve Sephora gibi isimler olduğu bilgisi paylaşılıyor.

İlk olarak 2018 yılında duyurulan ve o dönemde YouTube karşısında önemli bir rakip olacağı ifade edilen IGTV, şimdiye kadar dikey video formatı ile sadece canlı yayınlar ile YouTube karşısında etkili olabilmişti. Uzun video söz konusu olduğunda Instagram fenomenleri ve Instagram kullanıcıları, daha çok farklı platformları tercih ediyordu. Şimdi ise yeni reklam modeli ile birlikte Instagram para kazanma sistemi sadece sponsorlu paylaşımlarla değil, doğrudan YouTube gibi içeriklere eklenen reklamlardan olacağı için video paylaşımlarının artacağı beklentisi de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.