Instagram, kullanıcılarına para verecek

Instagram, kullanıcılarına para verecek

Mark Zuckerberg, Instagram Reels için para kazanma getiriyor.

Sosyal medyadaki kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Bu akım üzerine kurulan platformlardan biri olan TikTok, başarısıyla rakiplerine de örnek oluyor. Söz konusu rakiplerden biri olan Instagram, bir süre kısa videolar için Reels özelliğini kullanıma sundu.

Ancak ortaya çıkan bilgilere göre, şirketin Reels videolar için büyük planları var. Daha fazla kullanıcıyı kendine çekmek isteyen Instagram, içerik üreticilere para ödemeye hazırlanıyor. Peki bu ödemeler kime yapılacak ve ne kadar olacak? İşte ayrıntılar…

Reels içerik üreticilerine ne kadar ödeme yapılacak?

TechCrunch ve Business Insider‘ın raporlarına göre Instagram, Reels videoları içerik üreticilerine yüksek rakamlarda ödemeler yapacak. Temmuz ayında Reels videoları hakkında bonus programı duyuruldu. Şirket, 2022 yılına kadar içerik üreticilerine yapılacak ödemelerin 1 milyar doları bulacağını söyledi.

instagram-kullanicilarina-para-odeyecek-1.jpg

Verilen raporlar, Reels videoları için yapılacak ödemeler hakkında daha spesifik bir tahmine ulaşmamıza yardımcı oluyor. TechCrunch raporunda işaret ettiği Reddit gönderisinde paylaşılan bir ekran görüntüsü, Reels videosunun yaklaşık 58 milyon izlenmesine karşılık 35.000 dolar verileceğine işaret ediyor. Bu miktar, Business Insider‘ın raporundaki 280.000 takipçisi olan Sam ve Cori Werrell‘a yapılan teklif ile doğru orantılı.

Daha az takipçi ve izlenmeye sahip içerik üreticilerine ise daha az miktarlarda ödemeler yapılıyor. Yaklaşık 52.000 takipçili Maddy Corbin, kendisine 1.000 dolara kadar teklif edildiğini açıkladı. Bazı diğer içerik üreticilerin verdiği rapora göre ise 800 ya da 600 dolar civarında teklifler sunuluyor.

Teklif edilen ödeme miktarları yine de değişiklik gösterebiliyor. Örneğin 24.000 takipçili bir içerik oluşturucunun yaklaşık 9 milyon izlenmesine 8.500 dolar teklik edilirken, 15.000 takipçili bir diğer içerik oluşturucuya da aynı teklif yapıldı. Bu da, çok daha fazla takipçi ve görüntülenmeye sahip Corbin’e yapılan teklifin çok üzerinde. Bu sonuçlar doğrultusunda şirket, henüz izlenme/ödeme denkleminde kesin bir sistem oturtmamış gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.