Instagram masaüstü tasarımını yeniliyor! İşte ilk görüntü

Instagram masaüstü tasarımını yeniliyor! İşte ilk görüntü

Mobil cihazların yanı sıra masaüstünde yani bilgisayarlarda da sıkça kullanılmaya başlayan Instagram tasarımda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Instagram’ın masaüstü versiyonda kullanımı bir hayli zor olan ‘Hikayeler‘ özelliği, yeni tasarım ile çok daha hoş ve kullanışlı bir hale gelecek. Henüz test aşamasında olan yeni tasarım, eski tasarıma kıyasla tüm sayfayı kaplamıyor. Atlı karınca modeline benzetilen yeni tasarım ile hikayeler üzerinde gezinme aynı kalıyor. Hikayeler manuel ya da otomatik olarak oynatılabilecek.

basliksiz-1-095.jpg

Yeni görünüme sahip tasarımın, kimler tarafından test edildiği ve bu değişikliğin kalıcı olup olmayacağı henüz belli değil. Bir kullanıcının sızdırdığı bilgilere göre, küçük bir grup bu testi doğruladı. Ancak yaygın kullanımının ne zaman gerçekleşeceğine dair bir yorumda bulunmadı.

Masaüstü versiyon için her zaman hantal kalan ‘Hikayeler’ özelliği, büyük ekranlar özelinde uygunluk göstermese de yeni gelecek tasarım güncellemesi, masaüstü versiyonda vakit geçirenler için önemli bir gelişme olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.