Instagram merakla beklenen o özelliğini yayınladı

Instagram merakla beklenen o özelliğini yayınladı

Instagram, paylaştıklarınızın bir kopyasını alabileceğini özelliği kullanıma sundu. Fotoğraf, yorumlar, profil bilgileri ve daha fazlasını içeren bir dosyanın bağlantısını kısa süre içinde e-postayla yoluyla alabileceksiniz.

Instagram kullanıcılarının siteye yükledikleri fotoğrafları, videoları ve bilgilerini indirmelerine olanak sağlayacak aracını kullanıma sundu. 

Platformda paylaştıklarınızın bir kopyasını alabileceğiniz özellik ile Instagram, "Fotoğraflarını, yorumlarını, profil bilgilerini ve daha fazlasını içeren bir dosyanın bağlantısını sana e-postayla göndereceğiz. Aynı anda hesabından gönderilen tek bir istek üzerinde çalışabiliriz ve bu verileri toplayıp sana göndermemiz 48 saati bulabilir." ifadesini kullandı. 

Bu özelliğe şimdilik sadece web üzerinden erişilebiliyor. Kısa süre sonra iOS ve Android üzerinden de veri indirmenin mümkün hale geleceği söyleniyor. Facebook da bir süredir webte ve mobilde benzer bir araçla verileri indirme imkanı sunmuştu.

Bu araç, 25 Mayıs'ta yürürlüğe girecek Avrupa Birliği'nin GDPR gizlilik yasasındaki veri taşınabilirliği kuralına uyması için gerekli. Ama aynı zamanda makul bir imtiyaz. Instagram, 800 milyondan fazla kullanıcısı olan baskın görüntü paylaşım sosyal ağı haline geldi. Kullanıcı verilerini saklamak için onları kilitlememeli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.