Instagram, Messenger ve WhatsApp bir araya geliyor!

Instagram, Messenger ve WhatsApp bir araya geliyor!

Facebook’un her yıl düzenlediği F8 Geliştirici Konferansı‘nın 2019 ayağı bugün başladı. Her zaman olduğu gibi ilk olarak Mark Zuckerberg‘in sahneye çıktığı konferansta Facebook için oldukça büyük yeniliklerin duyurusu yapıldı.

Facebook’ta mavi renklere veda edilmesi, Messenger’ın baştan aşağı yenilenmesi ve Instagram’da kamera tasarımının değiştirilmesi bunlardan bazıları. Tüm bunlara ek olarak oldukça dikkat çekici bir yeniliğin duyurusu yapıldı. Geçtiğimiz aylarda Facebook’un mesajlaşma ürünlerini bir araya getirmeyi planladığına dair iddialar ortaya atılmıştı. F8 Konferansı’nda bu iddialar doğrulandu. Instagram, Messenger ve WhatsApp’ın bir araya getiriliyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu üç uygulama aynı şekilde kalmaya devam edecek. Ancak, kullanıcılar tek bir uygulama üzerinden bu üç farklı platformdan gelen mesajları cevaplayabilecek.

Facebook yetkilileri insanların mesajlaşma ihtiyaçlarını daha kolay karşılamaları gerektiğine inandıklarını belirtiyor. Bu kapsamda tasarımı baştan aşağı yenilenen Messenger’dan, WhatsApp ve Instagram mesajları cevaplanabilecek. Tüm mesajların uçtan uca şifreleme ile korunacağı belirtirken, bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz açıklanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.