Instagram Müzik hikayeye nasıl eklenir?

Instagram Müzik hikayeye nasıl eklenir?

Instagram Müzik uzun bir bekleyişin ardından ülkemizde kullanıma sunuldu. 

Şubat ayında bu özelliğin ülkemizde test edildiğine dair bir haberi sizlerle paylaşmıştık, aradan geçen iki ayın ardından sevindirici haber geldi. Peki, hikayeye müzik nasıl eklenir? Gelin, şimdi bu detaylara yakından göz atalım.

Ülkemizdeki kullanıcılar binlerce şarkıdan oluşan kütüphaneyi kullanarak hikayelerine müzikler ekleyebiliyor. Bu sayede müzikli hikayeler için ayrıca video kaydı yapmaya veya video düzenleme programları kullanmaya gerek kalmadı.

Instagram Müzik Türkiye’de!

Birini etiketlemek kadar basit olan bu işlem sayesinde hikayelerin daha keyifli hale geldiğini söylemeliyiz. Instagram Müzik özelliğini henüz göremiyorsanız, uygulamanızın güncelliğini kontrol etmeniz gerekiyor. Güncel uygulamaya sahip olanlar gün içerisinde bu özelliği kullanmaya başlayabilecek.

Sunulan müziklerin tamamı lisanslı olduğu için ses kaliteli oldukça iyi seviyede. Bu sayede arka planda müzik açılarak çekilen hikayelere kıyasla çok daha kaliteli. Kullanıcılara sunulan tek avantaj ses değil. Aynı zamanda eklediğiniz parçanın sözlerinin ekranda görüntülenmesini sağlayabiliyorsunuz.

– iOS veya Android farketmeksizin, Instagram uygulamasını açın ve sol üst kısımdaki “Kamera” simgesine dokunarak Instagram Hikayeler’e geçiş yapın.

– Hikayeyi oluşturduktan sonra ekranın üst kısmında yer alan “Çıkartmalar” simgesine ve ardından Müzik etiketine dokunun.

– Bu bölümde popüler müziklerden birisini seçebilir veya arama bölümünü kullanarak eklemek istediğiniz müziğin kütüphanede olup olmadığını görebilirsiniz.

– Hikayeye eklemeden önce bu kısımda müziğin önizlemesini dinleyebilirsiniz. Eklemek ve müzik üzerinde değişiklikler yapmak için üzerine dokunmanız yeterli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.