Instagram o hesapları yasaklıyor

Instagram o hesapları yasaklıyor

Instagram tacizi azaltmak ve diğer kullanıcıları taciz veya tehdit etmek için DM’leri kullanan hesapları kalıcı olarak yasaklayacağını açıkladı. 

Özellikle son dönemde kullanım oranı daha çok artan ve birçok farklı kişinin yer aldığı platform, kullanıcıların ve uygulamanın güvenliği sağlamak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bir blog gönderisi ile aracılığı ile yeni değişikliği duyuran sosyal medya platformu, daha sert önlemler alacağını da belirtiyor.

Bir blog gönderisinde Instagram, “Futbolcuları hedef alan ırkçı çevrimiçi tacizi” kabul etti ve şirket, yorumlarda zorbalığı tespit etmek için kullandığı otomatik teknolojiyi DM’lerde kullanmadığı için doğrudan mesajların şirket için polise daha zor olduğunu ekledi. Ancak yeni politikayla Instagram, doğrudan mesajlarda taciz bildirildiğinde “daha sert önlemler” alacağını ifade etti.

instagram-yorum-engelleme-manset-blog_16_9_1551866974.jpg

Önceden Instagram, taciz bildirildiğinde bir hesabın DM‘leri kullanma yeteneğini geçici olarak sınırlıyordu. Şimdi şirket, tekrarlanan “ihlal mesajlarının“, hizmetinin kalıcı olarak askıya alınmasına neden olacağını söylüyor.

Ayrıca Instagram, “Mesajlaşma kısıtlamalarımızı aşmak için oluşturulan yeni hesapları devre dışı bırakacağız. Aynı zamanda yalnızca kötüye kullanım amaçlı mesajlar göndermek için oluşturulmuş hesapları da devre dışı bırakmaya devam edeceğiz” dedi.

Son olarak şirket ayrıca, kullanıcıların takip etmedikleri hesaplardan gelen mesajları devre dışı bırakmalarına olanak tanıyan DM kontrollerini herkesin kullanımına sunmaya çalıştığını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.