Instagram o özellikleri sundu!

Instagram o özellikleri sundu!

Sosyal medya devi Instagram pek çok yeni özelliği deniyor ve test ediyor. Bunların büyük bir kısmını getirmiyor olsa da söz verdiği özelliklerin bir kısmını bünyesine katmış oldu

Sosyal medya devi Instagram bir blog yazısıyla kısa süre önce duyurduğu yeni özellikleri kullanıcılara sunduğunu paylaştı. Bunlar arasında Watch Together yani Birlikte izleme özelliği ile siz ve arkadaşlarınız görüntülü sohbet üzerinden gerçek zamanlı olarak IGTV, Reels, TV şovları, filmler ve trend videoları izleyebiliyorsunuz.

Bu özelliği kullanmak için yapmanız gereken Instagram veya Messenger’da bir görüntülü sohbet başlatmak ya da Messenger Room sohbeti açmak. Oluşturduğunuz görüntülü sohbetin sağ alt kısmındaki medya simgesine dokunduğunuzda ise önünüze çıkan seçeneklerden birisini seçip izleyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra kullanıma açılan bir diğer özellik ise sohbet temaları oluyor. TinyTAN adı verilen sohbet temasını Instagram ve Messenger’da etkinleştirebilirsiniz. Vanish Mode yani bir diğer adıyla kaybolan mesajlar özelliği ile birlikte artık konuştuğunuz kişi ile mesajlarınızın sohbetten çıktıktan sonra kaybolacağına emin olabilirsiniz. Mesajı sayfasını yukarı kaydırdığınızda bu moda geçebilir ve karşı tarafta bu işlemi uygularsa modu kullanabilirsiniz.

Instagram’a göre kaybolan mesajlar özelliğinin tüm kontrolü kullanıcılarda bunun da olumlu etkisi kesinlikle güvenlik oluyor. Söz konusu özellik şu an için ABD ve bazı ülkelerde kullanımda ancak yakında Avrupa’daki diğer ülkelerin de kullanımına açılacak. Küresel olarak gelen eğlenceli özellikler arasında ise sohbet temaları, özçekim çıkartmaları, özel emoji reaksiyonları ve belki de en eğlencelisi animasyonlu mesaj efektleri oluyor.

Bir mesajı göndermek için yazdığınızda sol kısımda bir büyüteç simgesi çıkıyor. Bunu kullanarak atacağınız mesajı alevler içinde bırakabilir ya da kalplerle doldurabilirsiniz ya da bir hediye kutusu içinde mesajınızı gönderebilirsiniz.

Şu an için söylenen ve yeni gelen Instagram özellikleri bu şekilde. Bu güncelleme ile artık arkadaşlarınıza ve ailenize Instagram veya Messenger üzerinden kolaylıkla ulaşabilir ve sohbetlerinizde eğlenceli mesajlar yazabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.