Instagram, o uygulamayı tamamen kaldırdı

Instagram, o uygulamayı tamamen kaldırdı

Instagram, Apple Watch uygulamasını yeni güncellemeyle kaldırdı.

Instagram, Apple Watch uygulamasının 1 Nisan'da Apple tarafından devre dışı bırakıldığını açıkladı. Instagram, günümüzün iPhone uygulama güncellemesinin bir parçası olarak Apple Watch'dan silinecek en yeni uygulama.

Yayınlanan 39.0 sürümlü güncellemeyle birlikte, Apple Watch'un Instagram entegrasyonu sona erdi. iPhone uygulamasının 39.0 numaralı yeni versiyonunun değişiklik kayıtları içinde genel hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri yazsa da bu güncelleme aynı zamanda Watch uygulamasını tamamen kaldırıyor.

9to5Mac'e göre, bu durum Apple’ın getirdiği yeni bir kısıtlamadan kaynaklanıyor. 1 Nisan itibarıyla, Apple Watch uygulamalarına yapılan güncellemelerin watchOS 2 SDK ya da daha yüksek sürümle hazırlanmalı. Yeni Watch uygulamaları ise watchOS 4 SDK ile oluşturulmalı. 

Instagram'ın uygulaması, üçüncü taraf yazılımının saatin kendisinde yerel olarak çalışamadığı WatchKit 1.0'a kadar uzanıyor. Video desteği veya LTE bağlantısı üzerinde çalışma yeteneği gibi özelliklere sahip değil.

Apple Watch uygulama desteğini sonlandırarak Instagram da Twitter, Google, Amazon ve Slack gibi şirketleri takip ediyor. Birçok şirket, Watch kullanıcılarının tek istediğinin iyi bir bildirim desteği olduğunu fark etti. Bazı durumlarda uygulamayı tamamen kaldırmanın kullanışlılığı daha da iyileştirdiği tespit edildi. Ancak Instagram'in uygulaması, aşağı doğru kaydırma içeriğinin yeniden oluşturulmasına odaklandığından, sosyal ağın Apple Watch'ı kullanışlı ve bağımsız bir uygulama platformu olarak kabul etmediğinin güçlü bir işareti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.