Instagram Reels özelliği ne gibi yenilikler getiriyor?

Instagram Reels özelliği ne gibi yenilikler getiriyor?

Instagram Tiktok benzeri Reels özelliği ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Reels ile Instagram, kullanıcıların ses ve müzik içeren kısa videolar paylaşmasına ve düzenlemesine izin vermeyi planlıyor. Bu kısa videoların uzunluğu ise 15 saniye olacak. Kullanıcılar bu kısa videoları hikayelerinde paylaşabilecek ve bunun yanında profillerinde özel bir sekmede bu Reels videolarını saklayabilecekler.

Aslında Instagram bu özelliği, TiTok uygulamasından doğan boşluğu doldurmak için devreye almayı planlıyor. Buna göre ABD’de Ağustos ayında karşımıza çıkacak olan özelliğin, Hindistan’da da aynı zaman diliminde devreye sokulacağı da ortaya çıkmıştı. Zira TikTok’un en çok kullanıldığı ülkelerden biri olan Hindistan’da çoktan Tiktok benzeri iki uygulama talepleri karşılamaya başladı.

Aslında Reels ilk defa karşımıza çıkmıyor. Geçen yaz Fransa ve Almanya’da denenmeye başlayan özellik, Kasım ayında Brezilya’da da ortaya çıktı. Reels özelliği Hindistan’da da geçen haftadan itibaren denenmeye başladı. Gelen bilgilere bakılırsa, Instagram Ağustos ayında ABD’de özelliği yayınlandıktan sonra 50 ülkede daha beta testlerine başlayacak. Ancak hangi ülkelerin bu listede olacağı henüz  bilinmiyor.

Instagram bazı özelliklerini kısa sürede dünyaya yaymayı tercih ederken, bazı özelliklerin gelmesini ise uzun süre beklemek zorunda kalabiliyoruz.  Sosyal medya devi daha önce Snapchat uygulamasından aldığı hikayeler ile bir anda çok daha farklı bir yere gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.