Instagram, Snapchat'i kopyalamaya devam ediyor!

Instagram, Snapchat'i kopyalamaya devam ediyor!

Instagram rakiplerinden özellik kopyalamayı sürdürüyor. Şimdi de Snapchat'in isim etiketleme özelliği Insatgram'a geliyor.

Facebook tarafından geliştirilen Instagram. rakiplerinden özellik kopyalamaya devam ediyor. Son dönemde zor günler geçiren Snapchat'ten birçok özelliği kopyalayan Instagram yine aynı sosyal ağın bir özelliğini kopyaladı. Instagram rakibi Snapchat’in özelliklerini kopyalama furyası, takip edecek yeni insanlar bulmayı kolaylaştırmak için devam ediyor. Snapchat'te bulunan Snapcodes isimli özelliğini kopyalayan Instagram buna ‘İsim Etiketleri’ adını verdi ve şimdi de kendi platformuna uyarlıyor.

Şimdilik test aşamasında olan ve sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen yeni özellik kullanıcıların artırılmış gerçeklik selfie’leriyle özelleştirilmiş etiketler oluşturmalarına olanak tanıyor. Bu isim etiketlerinin kullanım şekli ise tıpkı Snapcodes’ta olduğu gibi telefon kamerasıyla tarandıklarında karşıdaki kişinin ismini yazmadan onu takip etmeyi mümkün hale getirmesine dayanıyor.

Bu özellik test ediliyor ancak hayata geçip geçmeyeceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Instagram daha önce de birçok yeni özelliği test etmiş bunların bir kısmını ise kullanıma sunmamıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.