Instagram Türkiye için müjdeli haberi verdi! Türk kullanıcılarla buluşuyor

Instagram Türkiye için müjdeli haberi verdi! Türk kullanıcılarla buluşuyor

Sınırlı sayıda işletmenin erişebildiği Instagram alışveriş özellikleri, büyük markalardan e-ticarete atılan küçük işletme sahiplerine, Türkiye’de uygun şartları sağlayan tüm işletmelerin kullanımına açılıyor.

Instagram’da alışveriş özelliği artık Türkiye’de uygun şartları sağlayan tüm işletmelere açılıyor. Bu, Facebook Shops ve IGTV üzerinden alışverişe erişimi de beraberinde getirirken, Reels üzerinden alışveriş de önümüzdeki günlerde test edilmeye başlayacak.

Türkiye’deki işletmeler, geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan Facebook Shops’a da erişebilecek. Böylece işletmeler, kullanıcıların Facebook’un uygulamaları üzerinden sevdikleri ürünleri keşfedebilecekleri ve satın alabilecekleri, kişiselleştirilebilir bir çevrimiçi mağaza oluşturabilecek. Facebook Shops, işletmelerin ürünlerini göstermek için tek bir yerden kişiselleştirilebilen koleksiyonlar oluşturabildiği, hem Facebook hem Instagram’a uyumlu bir mağaza deneyimi sunacak.

Instagram ayrıca, önümüzdeki hafta IGTV üzerinden alışveriş özelliğinin dünya genelinde kullanıma sunulmaya başlayacağını, bu yıl içinde de Reels üzerinden alışveriş özelliğinin test edilmeye başlayacağını açıkladı. Kullanıcılar artık IGTV’de video izlerken birkaç tıklamayla bir ürün seçip, işletmenin web sitesi üzerinden alışverişini tamamlayabilecek. Önümüzdeki günlerde, alışveriş özelliğini kullanan IGTV videoları, Instagram Shop üzerinden de keşfedilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.