Instagram üzerinden satış yapmak için: Instagram Shop!

Instagram üzerinden satış yapmak için: Instagram Shop!

Facebook, Instagram üzerinden satış yapmak isteyen kullanıcıları sevindiren bir haber ile gündeme geldi.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook Shops uygulamasını tanıttı. Bu uygulamada Instagram Shop da mevcut. Yaklaşık 10 gün önce “Küçük Destek” isimli uygulaması ile işletmelere yardımcı olan Instagram, bu desteği büyüttü. Facebook’un çatısı altında hizmet veren ünlü sosyal medya mecrası, Facebook ile uyumlu bir şekilde çalışacak.

Bu uygulama, işletmelerin hem Facebook üzerinden hem de Instagram üzerinden kendi ürünlerini sergilemesini sağlayacak. Böylece iş yeri sahiplerinin daha fazla ürün satması sağlanacak. Facebook, e-ticaret stratejisini genişletiyor.

Bu projenin temelleri geçen yıl atıldı. Müşteri bulmakta zorlanan işletmelere yardım elini uzatan Mark Zuckerberg, Facebook Shops platformunun sunduğu hizmetlerin ücretsiz ve anlaşılır bir yapıya sahip olduğunu açıkladı.


Instagram Shops, satışa çıkarılan ürünler için kategoriler hazırlamanıza ve istediğiniz ürünleri ön plana çıkarmanıza yardımcı olacak. Facebook, merkezi bir çevrimiçi mağaza sunarak bu alanda tek olmak istiyor.

Bu projenin ödeme özelliği uygulama içi satın alımları daha da kolaylaştıracak. Bir kullanıcı tarafından verilen ilanlar hem Instagram hem de Facebook Messenger ile iletilebilecek. Ayrıca bu ilanların WhatsApp üzerinden de iletilebileceği açıklandı.

Facebook’un gelirlerini artırmak isteyen Zuckerberg, bu servisi ücretli yapmak ve işletmelerden para almak yerine reklamlardan para kazanmayı tercih ediyor. Buna ek olarak televizyonlardan alışık olunan ürün yerleştirme sisteminin de gelmek üzere olduğu ifade edildi.

Bu sayede canlı videoların altına herhangi bir ürün eklenebilecek. Böylece kullanıcılar bir ürünü o an satın alabilecek. Mark Zuckerberg, günlük 800 milyondan fazla insanın canlı videolar ile meşgul olduğunu söyledi. Bu istatistik, Facebook ve Instagram için geçerli.

instagram-uzerinden-satis-yapmak-icin-instagram-shop-1.png

Bir kullanıcı, sattığı ürünlerin yer aldığı çerçeveleri ve bu çerçevelerin tasarımlarını değiştirbilecek. Bu bağlamda kişisel tasarımlara izin verilecek. Bu konuda ürünlerin özellikleri önemli olmayacak. İlgili işletmeye, o işletmeye ait olan Facebook veya Instagram profilinden ulaşabileceksiniz.

Kullanıcılar, daha sonra almak istediği bir ürüne tekrar bakmak için kaydetme işlemini kullanabilecek. Son olarak satışa sunulan ürünler hakkında yorum yapılabilecek ve çeşitli uygulamalar aracılığı ile (Messenger, WhatsApp veya Instagram) sipariş verilebilecek.

Bu uygulama şu an için ABD’de kullanılıyor. Kendisinin Türkiye’ye ne zaman geleceği belli değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.