Instagram yeni özelliği ile çok konuşulacak!

Instagram yeni özelliği ile çok konuşulacak!

Facebook, Twitter, Instagram ve Snapchat derken sosyal medya hayatımızın çok büyük bir bölümünü kapamaya başladı.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu, almış olduğu karar ile birlikte, sosyal medya bağımlığı konusunda oldukça önemli bir hamleye imza attı. Sunulan yeni özellik ile birlikte, artık kullanıcılar Instagram üzerinde ne kadar vakit geçirdikleri öğrenebilecekler. 

Son yapılan araştırmalara göre insanların Instagram ile yatıp kalktığı gözler önüne serilmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda sosyal medya bağımlılığına vurgu yapan bilim insanları, sosyal medya platformlarının gereğinden fazla kullanılmaması gerektiği konusunda bizleri uyarmıştı.

Görünen o ki Instagram’da bu uyarıları dikkate alarak yeni özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu durum hakkında geliştirdiği özellik ile birlikte platform, kullanıcılarına uygulama üzerinde ne kadar vakit harcadıklarını düzenli olarak gösterecek.

Ayrıca sosyal medya üzerinde oldukça fazla vakit geçirdiğini düşünen kullanıcılar ise, uygulamaya belli bir kullanım limiti uygulayabilecekler. Örneğin günde yarım saatten fazla sosyal medyada vakit geçirmek istemiyorsanız, burada Instagram size yardımcı olacak. Yeni özelliği ile birlikte belirlenen kullanım limitin üzerine çıkıldığı zaman, kullanıcıların uygulamayı kapatması konusunda uyarılacak.

Böylece hem kendinize hem de çevrenizdeki insanlara daha fazla vakit ayırabileceğimizi belirten popüler sosyal medya platformu, yeni özelliği ile bir hayli konuşulacak.

Bunun haricinde ise uygulamayı hangi sıklıklarla kullandığınızın verileri kullanıcılara düzenli olarak gösterilecek. Ayrıca günlük, haftalık ve aylık periyotlara ait olan kullanım süreleri de kullanıcıların gözleri önüne serilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.