Instagram yeni özelliğini tanıttı

Instagram yeni özelliğini tanıttı

Instagram, Reels ve Canlı videolar için istatistik özelliğini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Instagram, bağımsız içerik oluşturucuların para kazanmaları için bir dizi yeni özellikleri katmıştı. Bunlar, Mağaza ve Reels’de Alışveriş gibi özelliklerdi. Şimdi ise platform, Profesyonel Gösterge Panosunda Reels ve Canlı Yayınlar için yeni istatistikleri başlattı. Böylece, profesyonel hesap kullanıcıları artık Reels videoları için de istatistik verilerine ulaşacak.

Instagram, TikTok’un bir özelliğini daha kattı

Bu araçlar, Reels’in, kullanıcılara halihazırda ayrıntılı analizler sunan rakibi TikTok’u yakalamasına yardımcı olacak. Instagram ve TikTok birbirine ayak uydurmaya devam ediyor. Bu tür özellikler, influencerlar ve bu platformlarda gelirini artıran küçük işletmelerin işine yarıyor.

Şirket, yaptığı yazılı açıklamada, “İçerik oluşturuculardan ve işletmelerden gelen geri bildirimlere dayanarak, bugün Reels ve Live için analizler sunuyoruz.” ifadesini kullandı. Devamında ise, “Topluluğumuzun bu içerik biçimlerini benimsemesinden ilham aldık ve içerik oluşturucuların ve işletmelerin içeriklerinin nasıl performans gösterdiğini anlayabilmesini sağlamak istiyoruz.” dedi.

instagram-kurumsal-hesaplar-icin-yeni-ozelligini-tanitti5-1.jpg

Şimdiye kadar, profesyonel hesap kullanıcıları bir Reels’teki görünümler, beğeniler ve yorumlar gibi yalnızca herkese açık metrikleri görüntüleyebiliyordu. Yani zaten istatistikler vardı. Ancak yeni özellikle kurumsal hesaplar ve profesyonel içerik üreticileri daha fazla istatistiği görecek.

Artık, Reels videolarının oynatma sayısı, beğeniler, kaydetmeler, yorumlar, ulaşılan hesaplar ve yeniden paylaşımlara da erişebilecekler. Ayrıca Instagram, canlı yayınlar için de bir dizi özellik getiriyor. Eş zamanlı izleme sayısı, yorumlar, paylaşımlar ve ulaşılan hesaplar bunlar arasında yer alıyor.

Ayrıca, uygulamanın Account Insights (Hesap İçgörüleri) bölümünde Instagram, kullanıcılara ne tür hesaplara ulaştıklarını ve hangi içerik formatlarının en güçlü etkileşimi sağladığını gösteren veriler ekleyecek.

Öte yandan, TikTok’un analizleri, içerik oluşturuculara uzun süredir videolarının ortalama izlenme süresi, trafik kaynağı türleri ve coğrafi konuma göre performansıyla ilgili veriler sağlıyor.

Viral video uygulaması bu ayın başlarında, uygulama içi satışları test etmek için sokak giyim markası Hype gibi belirli markalarla çalışacağını duyurdu. Bu, Instagram ile olan rekabeti derinleştirecektir. Ancak özelliğin ne zaman yaygınlaşacağı belirsiz.

Instagram bugün Insights’ı kullanıcılara sunmaya başlayacak. Şirket ayrıca masaüstünde istatistikleri kullanmak için araçlar geliştirdiğini de belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.