İnstagram yeni özellik için videoları test ediyor!

İnstagram yeni özellik için videoları test ediyor!

We Are Social verilerine göre 1 milyardan fazla kullanıcısı ile en büyük sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram, kullanıcıların aktif bir şekilde fotoğraf, video, hikaye ve reels videoları paylaştığı bir sosyal ağ olarak öne çıkıyor.

Güvenilir sızıntıları ile ön plana çıkan Alessandro Paluzzi‘nin attığı bir tweet ile ortaya çıkan bu durum, platformun otomatik olarak videoları tam ekranda oynatacak yeni bir özelliği test ettiğini gösteriyor. Tweet ile birlikte bir video da yayınlayan Paluzzi, özelliğin çalışma şeklini bizlere açık bir şekilde gösterdi.

sdn-2.png

Bu özelllik ile birlikte artık kullanıcılar videoları tam ekran yapmak için herhangi bir butona basmak zorunda olmayacak, ana sayfada gezinirken bile karşınıza çıkan bir video otomatik olarak tam ekran olacak. Ancak yeni özellik bazı kullanıcıları fazlası ile memnun ederken, bazı kullanıcıların da biraz tepkisini çekti. Bunun nedeni ise özelliğin kullanıcıları karşılarına çıkan her videoyu izlemek zorunda bırakıyormuş gibi bir izlenim oluşturması.

Otomatik tam ekran özelliğine tepkilerin artmasının ardından bazı kullanıcıların sorularını da yanıtlayan Paluzzi, bunun henüz test aşamasında olduğunu ve kesin olarak kullanıma sunulup sunulmayacağının ise şu an için belli olmadığını ifade etti. Bunun üzerine özelliğin kullanıma sunulması halinde tamamen kullanıcıların tercihine göre açıp kapatılabileceğini belirten Paluzzi, kafadaki soru işaretlerini de kaldırmış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.