Instagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve dahası

Instagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve dahası

Yakın zaman önce Reels özelliğini getiren ve onu güncelleyen Instagram şimdi ise pek çok yeni özellik üzerinde çalışıyor. 

Instagram’ın yakın zaman önce kullanıcıların platformda yer alan grup sohbetleri için özel olarak ekleyebilecekleri ”Grup Hikâyeleri” üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Test aşamasında görülen bu özellik son kullanıcıya ne zaman ulaşır bilinmez ancak grup sohbetlerini kullanan ve sevenler için güzel bir özellik gibi duruyor.

Bir diğer yeni özellik ise Reels tarafında oluyor. Otomatik ilerleme/kaydırma olarak da kayıtlara geçen bu özellik, şu an için geliştirilmekte olduğu görülüyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Reels videoları arasında daha kolay geçiş yapacak ve videoyu açmasına gerek kalmadan ön izlemedeyken görüntüleyebilecek.

Instagram grup hikâyeleri ve Reels dışında bir de Instagram Direkt Mesaj bölümüne, GIF ve çıkartmaların eklenmesini sağlayan yeni bir özellik sunulacak. WhatsApp’ta kullanılan bu özellik Instagram tarafına kaydırılıyor gibi duruyor. Yıldızlı bir bölüm eklenmesiyle sunulacak özellik, kullanıcıların farklı çıkartma efektlerini de birbirine gönderebilmesine olanak sağlıyor.

Bu gibi küçük değişiklikler getirmeyi planlayan Instagram, popülerliğini katlamak istiyor. Instagram’ın test ettiği pek çok özellik ortaya çıkıyor. Bunlardan büyük bir kısmı kullanıcılar karşısına çıkıyor olsa da, bazı özellikler ”test edilen özelliklikler” olarak kalabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.