Instagram yeni zamir özelliğini kullanıma sundu

Instagram yeni zamir özelliğini kullanıma sundu

Instagram, yeni özelliği ile kullanıcıların profillerine özel bir zamir belirtme bölümü ekliyor. 

Pek çok kullanıcı, hali hazırda kendi profillerinde cinsiyetlerini belirtiyordu. Ancak Instagram, bunun için ayrı bir bölüm ayırdı. Böylece isteyen kullanıcılar, zamirlerini ayrık bir şekilde profillerinden sergileme imkanına sahip oldu.

Instagram zamir özelliği ile cinsiyetinizi belirteme seçeneği geliyor

Instagram, yeni özelliğini bir Twitter gönderisi ile paylaştı. Herkes cinsiyetini paylaşma veya belirtme ihtiyacı hissetmiyor. Ancak bunu yapan kullanıcılar o kadar yaygınlaştı ki Instagram, cinsiyet için profillerde ayrı bir alan yapmaya karar verdi. Böylece kullanıcılar, profil açıklamasını daha uzun tutma imkanına sahip. Seçilen cinsiyet, kullanıcı adının yanında daha solgun bir tonda yer alıyor.

instagram-yeni-zamir-ozelligini-kullanima-sundu.jpg

Zamirinizi ayarlamak için profil sayfanıza gidip, “Profili Düzenle” seçeneğine tıklayın. Ardından zamirler alanı için listelenen seçenekler arasından kendinize en uygun olanı seçin. Instagram zamir özelliği, kullanıcıların istediklerini yazmalarını engelliyor. Zamirler şimdilik dört seçenek ile kısıtlı. Ancak Instagram, ilerleyen zamanlarda kullanıcıların isteklerine göre daha fazla seçenek ekleyecektir.

Cinsiyetini herkesle açık bir şekilde paylaşmak istemeyen kullanıcılar, bu özelliği sadece takipçilerini gösterme imkanına da sahip. Özellik, şimdilik Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere birkaç ülke ile kısıtlı. Ancak, ilerleyen zamanlarda bu özelliğin pek çok ülke için kullanılabilir olması bekleniyor.

Son yıllarda pek çok kişi, farklı yönelimlerin veya cinsiyetlerin sosyal medya uygulamalarında kabul görmesini bekliyor. Pek çok sosyal medya uygulaması da buna dikkat etmeye başladı. Kullanıcıların kendilerini belirli kalıplara sokmadan istedikleri gibi tanımlayabilmeleri, Dünya genelinde sosyal medya uygulamalarından beklenen özellikler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum