Instagram’a kullanıcıları dikkat! Yeni özellik geliyor

Instagram’a kullanıcıları dikkat! Yeni özellik geliyor

Covid-19 salgını bizi sosyal mesafe koymak zorunda bırakıyor. İşte tam da bu günlerde sosyal medya ve video chat uygulamaları kurtarıcımız oluyor.

Platformlar yaptıkları yeni geliştirmelerle de kullanımı daha pratik hale getiriyor. Son olarak ortaya çıkan Instagram yeni özelliği Co Watching de tamamen platformda kalma süresini artırmak üzerine kurulmuş diyebiliriz.

Instagram yeni özelliği Co Watching yolda

En büyük sosyal medya platformlarından Instagram’a gelecek yeni güncelleme sayesinde, arkadaşlarınızla video sohbet üzerinden eş zamanlı olarak gönderilere bakabileceksiniz. Instagram yeni özellik Co Watching ismini taşıyor.

Instagram Co Watching

Instagram direkt mesaj bölümünden video sohbeti açarak kaydettiğiniz, beğendiğiniz ve tavsiye ettiğiniz fotoğrafları arkadaşlarınızla beraber görüntüleyebilirsiniz. Bu bakımdan biraz Skype’ın benzer özelliğini andırdığı söylenebilir.

Doğru bilgi paylaşımı için de güncelleme geliyor

Arama sonuçlarının üstünde bulunan kullanıcıların en kısa sürede en doğru bilgiye ulaşmasını sağlamayı hedefleyen bir panel bulunacak. Eğitimsel bir amaç taşıyan bu bölüm uygulama kullanıcılarının corona virüsü (covid-19) ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ‘nün kaynaklarına, doğru bilgilere ulaşmasını sağlayacak.

Instagram

Doğrulanmış hesaplar ile sağlık otoritelerinden en doğru bilgilerin alınması, bilgi kirliliğinin ve bundan doğabilecek zararların önüne geçilmesini hedefliyor. Uygulama ayrıca daha önce, yanlış yönlendirme yapan reklamları yasaklayarak bu konuda bir adım atmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.