Instagram'a yeni bir özellik daha geldi

Instagram'a yeni bir özellik daha geldi

Instagram, Hikayeler modunda portre çekimlerine özel yeni Odak formatını kullanıma sunduğunu açıkladı

Bu yeni format sayesinde ön kamerayla selfie veya arka kamerayla portre çekimlerinde kamera doğrudan kadraja giren yüze odaklanıp, arka planı hafifçe bulanıklaştırıyor.


Instagram, Focus yani Odak olarak adlandırdığı ilgi çekici yeni bir özelliği duyurdu. Instagram'daki odaklama modu, iPhone’da bulunan Portre Modu'na benzer şekilde kullanıcıların fotoğraf çekebilmelerini sağlayacak. Ön plandaki ana konular, arka plan bulanıkken keskin kalacak. Kısacası, Instagram'in yeni Odak modu, kullanıcıların daha göz alıcı ve profesyonel görünümlü fotoğrafları nispeten kolay bir şekilde elde etmelerini sağlayacak.

Yeni özellikten yararlanmak için öncelikle Instagram'ın en son sürümünü yüklemelisiniz. Daha sonra "Superzoom" seçeneğinin yanında "Odak" seçeneğini göreceksiniz. Özellik etkinleştirildikten sonra tüm işi kendi başına yapıyor.

Diğer tüm Hikayeler kamera formatlarında olduğu gibi, Odak modu ile çekilen fotoğraflara da filtre, çıkartma ve yazı eklenebiliyor. 

Instagram aynı zamanda @bahset çıkartmasını da kullanıma sundu. İnsanlar artık Hikayeler formatında fotoğraf veya video çektikten sonra çıkartmalar arasından @bahset çıkartmasını seçip, hikayelerinde başka bir hesabı etiketleyebiliyorlar. 

Yeni özellik hem iOS hem de Android cihazlarda destekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.