Instagram'a yeni bir özellik geliyor

Instagram'a yeni bir özellik geliyor

Instagram, Snapchat'ten birçok özelliği kopyaladı ve şimdi de sohbet yolunda bazı yeni adımlar atıyor....

WhatsApp endüstri blogu WABetaInfo tarafından Instagram'ın halka açık olmayan bir sürümünde video çağrı özelliği tespit etti. Yani kısa bir süre sonra Instagram'a görüntülü arama özelliği gelebilir.

Instagram daha önce Hikayeler’e GIF özelliğini sunduğunu açıklamıştı. İnsanlar artık Hikayeler’de fotoğraf ve videolarının üzerinde çıkartma şeklinde hareketli GIF’ler paylaşabilecek. WhatsApp endüstri blogu WABetaInfo tarafından Instagram'ın halka açık olmayan bir sürümünde video çağrı özelliği tespit etti. Yani kısa bir süre sonra Instagram'a görüntülü arama özelliği gelebilir.

Instagram, DM üzerinde mesajlaşan kullanıcıların birbirleriyle görüntülü sohbet etmesine izin verecek. Kamera sembolüne dokunduğunuzda görüntülü arama başlıyor. Bu özellik sadece iki tarafın da konuşmayı kabul ettiği sohbetlerde kullanılıyor. Size mesaj isteği göndermiş biri görüntülü arama isteğinde bulunamıyor. Geliştirilme aşamasında olan özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı belli değil. 

Instagram üzerinden görüntülü konuşma, insanların uygulamada daha fazla vakit geçirmesine izin verebilir. Ancak bu şekilde aktif olarak iletişim kurarak, Facebook'un bizim hakkımızda daha fazla veri toplayabileceği konusunda endişeler de var.

Facebook, Instagram’a videolu görüşme geleceği iddialarına “Söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Instagram, kullanıcılarına canlı hikayeler, DM üzerinden kısa süreli geçici videolar gönderme gibi özellikleri daha önce sundu ve bunlar kullanıcılar tarafından severek kullanılıyor. Geçtiğimiz yıl Facebook Messenger üzerinde 17 milyar görüntülü konuşma gerçekleştirildi.

Instagram'ın video çağrı yapmak için gerekli ilgi ve altyapısı olduğu göz önüne alındığında, bu özelliğin hayata geçmesi muhtemel görünüyor.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.