Instagram'da ekran görüntüsü alırken iki kere düşünün!

Instagram'da ekran görüntüsü alırken iki kere düşünün!

Instagram'da ekran görüntüsü alınca karşı tarafa bildirim gideceği haberi kullanıcıları panikletti. Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, hikayelerde ekran görüntüsünün alınması durumunda kullanıcıları bilgilendirecek...

Instagram geçtiğimiz hafta yayına aldığı bir güncellemeyle Instagram Hikayeler’de ekran görüntüsü alındığında kullanıcılara bildirim göndermeye başladı.Bundan sonra birinin hikayesinin ekran görüntüsünü aldığınızda, Instagram bu durumu hikayenin sahibine bildirecek.Hikayeler üzerinden gönderilen geçici fotoğraf ve videolarda geçerli olan özellik, karşı tarafın ilgili fotoğraf veya videonun ekran görüntüsünü alması durumunda mesajı gönderenin bildirim almasını sağlıyor.

 

Daha önce Instagram Direct üzerinden gönderilen geçici mesajlarda geçerli olan bilgilendirme mesajı şimdi de Instagram Hikayeler'e geldi.  Dolayısıyla geçici süreyle gönderilen hikayelerin ekran görüntüsünün alınması, ilgili mesajın gizliliğini de tehlikeye atıyor.Uygulama, kullanıcıları şimdiden uyarmaya başladı bile. Buna göre uyarıyı alan kullanıcılar ekran görüntüsü aldıkları an, fotoğraf sahibine bildirim gidecek.Fakat, bildirimlerin gitmesine engel olabileceğiniz yollar hala mevcut. Twitter’daki birkaç kullanıcı Instagram’ı kandırmanın yollarını buldu.

 

 Bu yollardan ilki ekran görüntüsü almadan önce telefonunuzu uçak moduna almak. Akıllı telefonunuz uçuş modundaysa ekran görüntüsü aldığınız zaman karşı tarafa bildirim gitmeyecek. Diğer bir çözüm önerisiyse Instagram’ın web sitesinden Hikayeleri indirmek.Bu iki seçeneği de istemiyorsanız Story Reposter adlı üçüncü parti uygulamayı kullandığınızda bildirim gerilimi yaşamadan Hikayeleri indirebilirsiniz.Instagram’ın bu özelliği yavaş ve kademeli olarak kullanıcılara açılıyor. Türkiye’de de birçok kullanıcı bu özelliği deneyimlemiş. Instagram Hikayeler üzerinden gönderilen değil de diğer tüm fotoğraf ve videolar için ekran görüntüsü uyarısı ne zaman gelecek henüz belli değil. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.