Instagram’da rahatsız edilmeyeceksiniz!

Instagram’da rahatsız edilmeyeceksiniz!

Instagram kullanıcıların karşısına farklı yenilikler ile çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hikayelere müzik ekleme ve görüntülü görüşme özelliğini duyuran Instagram’ın bu kez rahatsız etme özelliği üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Son dönemde sıkça karşımıza çıkan rahatsız etme özelliğinin, hem Facebook hem de Instagram kullanıcılarına sunulacağı ortaya çıktı. Böylece otuz dakika, bir saat, iki saat, sekiz saat veya bir gün boyunca bildirimler kapatılabilecek.

Facebook ve Instagram rahatsız etme özelliğini test ediyor!
 

Bunun yanı sıra bildirimlerin geri açılıncaya kadar yani süresiz kapatılmasına izin verilecek. Ancak, henüz test aşamasında olan bu özelliğin ne zaman kullanıcılara sunulacağı şu anda bilinmiyor. Facebook rahatsız etme özelliği ile birlikte, ses ve titreşimi tercihe göre ayarlamak gibi ekstra seçenekleri kullanıcılara sunacak.


Kullanıcıların sınırlı bir süre için bile olsa Facebook ve Instagram’ı kullanmayı bırakmasının teşvik edilmesi şaşırtıcı gelebilir. Ancak, uzun süreli kullanımların tehlikeli olduğunun farkında olan platformlar bu tarz önlemler almaya başladı.

Bu kapsamda mobil cihaz kullanıcılarının merakla beklediği iOS 12 ve Android P işletim sistemlerininde, akıllı telefon bağımlılığının önüne geçebilmek için uygulamalarda geçirilen zamanı limitleme imkanı sunduğunu hatırlatmak isteriz.
Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.