Instagram'da yayınlar artacak!

Instagram'da yayınlar artacak!

Beklenen Instagram bağış toplama özelliği aktif edildi. Canlı yayında bağış toplama konusuna oldukça önem veren Facebook, karantina günlerinin daha verimli geçirilmesi adına çalışıyor. 

COVID-19 salgınının insanlığı tehdit ettiği şu günler, kullanıcıları evde kalmaya zorluyor. Bu zorunluluk, birçok kullanıcının canlı yayınlara olan ilgisini artırıyor. Bu bağlamda popüler sosyal medya platformunda yeni bir akım başlıyor.

Facebook tarafından duyurulan yeni projede canlı yayın yapan kişiler, yapılan yayının amacını belirleyecek. Bu kapsamda yayıncılar, artık kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için para toplama konusunda daha rahat.

Canlı yayını yapan kullanıcılar hangi kuruluşu desteklemek istediğine karar verecek. Ayrıca bu kişiler canlı yayın sırasında kaç kişinin bağış yaptığını ve kendisinin ne kadar para topladığını da görebilecek.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar adına para toplanan yayınlardaki gelirlere dokunmayacağını belirten Instagram, elde edilen gelirin doğrudan ilgili kuruluşlara gideceğini ifade etti. Instagram yönetimi bu konudaki çalışmalarını sürdürecek.

Bu ayın başında canlı yayınlar hakkında bir açıklama yapan sosyal medya platformu, canlı yayın yapan kullanıcı sayısının yüzde 70’den daha büyük bir oran eşliğinde artış gösterdiğini söyledi. Bu oran, Amerika Birleşik Devletleri için geçerli.

Facebook çatısı altında olan Instagram, bu ilginin karşılığını da verdi. Zira canlı yayınlar kullanıcıların karşısına daha çok çıkmaya başladı. Bu da canlı yayınların merkezi bir sistem haline dönüştürüldüğünü gösteriyor.

Bunun dışında “Hikayeler” aracılığı ile de bağış toplanmasına izin veren Instagram, canlı yayına katılamayan kullanıcıları da düşündü. İlgi çekeceği düşünülen bu proje şu an ABD’de ve İngiltere’de aktif.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.