Instagram'da yeni özellik! Hikayeler için altyazı desteği geliyor

Instagram'da yeni özellik! Hikayeler için altyazı desteği geliyor

Instagram, işitme engelli kullanıcılar için story sekmesine Altyazı çıkartması test ediyor.

Buna oldukça benzer bir özelliği Instagram geçen yıl Threads uygulamasında yayınlamıştı. Burada kaydedilen her video otomatik olarak altyazı desteğine ulaşıyordu. İsteğe göre kelimelerin düzenlenebildiği işlevde ekranı kaplayan hareketli metinin özelleştirilmesi de mümkün kılınmıştı. Boyut ve renk değişimi, yazı tipi düzenlemesi gibi tüm bu ayarlar kullanıcıya sunulmuştu. Şimdi aynı özellik bir Hikayeler çıkartması olarak yeniden karşımıza çıktı.

Instagram Hikayeleri için gelecek yeni özellik sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından fark edildi. Platformda story paylaşan kullanıcı, video yükledikten sonra çıkartma simgesine dokundu. Burada Altyazı çıkartması isimli test aşamasındaki fonksiyonu gördü.

19,,.jpg

Yeni altyazı özelliği hikayeye eklediğiniz videoda ne söylerseniz onu canlı bir şekilde metine dönüştürmektedir. Dört farklı yazı tipi özelleştirmesi yapabileceğiniz altyazılara aynı zamanda yazıya renk seçimi yapmanız da mümkün olacak. Şu anda kısıtlı sayıda kullanıcıya açılan özelliği Navarra şu ön izleme görüntüsü ile takipçilerine duyurdu:

Yakında Instagram hikayeleri üzerinde karşılaşacağınız bu özellik şimdilik herkeste aktif değil. Platformun sözcüleri yeni fonksiyonun halka açık bir şekilde test edilmediğini söyledi. Ancak yine de bazı şanslı kullanıcılar erkenden bu yeniliğin tadını çıkarabilecekler. Bu adımla beraber platform, işitme engeli yaşayan kullanıcılar için erişibilirlik açısından önemli bir artı puan topladı. Ayrıca farklı dillerde konuşan insanlar için de bunun oldukça yararlı olabileceği düşünülüyor. Altyazıların dilden dile yine anlık olarak çevrilmesini bekleyebiliriz.

Şu an için Instagram altyazı desteği konusunda herhangi bir çıkış tarihi vermedi. Ancak çok yakında bu özelliği Hikayeler sekmesinde görmemiz mümkün gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.