Instagram'da yenilik! Yorumlara ‘mesaj’ özelliği geliyor

Instagram'da yenilik! Yorumlara ‘mesaj’ özelliği geliyor

Instagram; kullanıcılarını platformda sıkılmadan vakit geçirebilmesi için yeni ve daha iyi özellikleri test etmeyi sürdürüyor.

Bir Twitter kullanıcısı tarafından sızdırılan görselde Instagram’ın yorum özelliğinde de yeniliğe gittiği ortaya çıktı.

Instagram’da paylaşılan gönderiye DM atmak daha kolay olacak

Son zamanlarda Instagram’ın, kullanıcılarının bir gönderiye yorum yaparak doğrudan mesaj göndermelerine olanak tanıyan; yeni bir özelliği test ettiği ortaya çıktı.

Şu anda bir yorumun altında, beğeni ve yorum seçenekleri bulunuyor. Twitter kullanıcısı Samarth tarafından paylaşılan tweet’te; Instagram yorum bölümünün ekran görüntüsünü yayınladı. Görselde yanıt seçeneğinin yanında popüler sosyal medya platformunun “Message (Mesaj)” adı verilen başka bir seçenek sunduğunu paylaştı.

instagram-yorumlarina-mesaj-ozelligi-geliyor-1-710x1536.jpg

Instagram bu tür bir özellik hakkında hiçbir şey açıklamamış olsa da, Samarth tarafından atılan diğer twett’te bu özelliğin nasıl kullanıldığı gösteriliyor. Yeni özellik sayesinde doğrudan Instagram gönderilerindeki mesaja dokunabilir ve söylemek istediklerinizi yazabilirsiniz.

Gelen yoruma karşılık verdiğinizde ise; “söz konusu kullanıcı adı ile ilgili bir yoruma yanıt verdiniz” ibaresi yer alıyor. Aynı şekilde siz de bir başkasına yorum yaptığınızda, diğer kullanıcıya yanıt verdiğiniz bir mesajla bildirilir ve onlar da DM aracılığıyla size yanıt verebilir.

instagram-yorumlarina-mesaj-ozelligi-geliyor-2-768x765.jpg
Paylaşılan görselin metninde: “pvass11 tarafından gönderinize yapılan yoruma yanıt verdiniz.” açıklaması yer alıyor.

Böyle bir özellik ortaya çıktığında neden profilimde göremiyorum diye düşünüyor olabilirsiniz. Mesele şu ki Instagram, halkın genel tepkilerini ve özelliğin halk tarafından beğenilip beğenilmediğini kontrol etmek için resmi olarak yayınlamadan önce farklı bölgelerden belirli sayıda insan üzerinde özellikleri test ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.