Instagram'dan 4K videolar devrimi! Ayrı bir bölüm geliyor

Instagram'dan 4K videolar devrimi! Ayrı bir bölüm geliyor

Instagram'ın videolar için koyduğu süre sınırını 1 dakikadan 1 saate çıkarmayı planladığına dair haberi sizinle paylaşmıştık.

Fakat son çıkan haberlere göre Instagram profesyonel video içerikleri için ayrı bir bölüm hazırladığı söyleniyor. Peki Instagram neden böyle bir hazırlık içerisine giriyor? İşte detaylar...


Popüler sosyal ağ uygulaması Instagram'ın videolar için koyduğu süre sınırını 60 saniyeden 60 dakikaya çıkarmayı planladığına dair haberleri kısa süre önce sizinle paylaşmıştık.

Instagram'da video sınırı 60 dakikaya mı çıkıyor?
 

Ancak yeni çıkan haberlere göre Instagram profesyonel video içerikleri için ayrı bir bölüm hazırlıyor. Peki bu nedemek oluyor? 

Instagram, 4K çözünürlüklü program ve videoların gösterileceği ayrı bir bölüm oluşturabilir. Tıpkı Facebook'un Watch veya Snapchat'in Discover bölümlerine benzer nitelikte olacağı söyleniyor. Instagram'ın oluşturduğu bu bölümde videoların dikey formatta gösterime uygun olarak düzenleceği gelen haberler arasında bulunuyor. İçerik üreticilerine herhangi bir gelir yapılacağı konusunda henüz bilgi paylaşılmadı. Fakat paylaşılan 4K videolara kullanıcıları alışveriş sitelerine yönlendirecek bağlantıların da olacağı söyleniyor.

Şirketin konuyla ilgili açıklamayı 20 Haziran'da yapılacağı söylentiler arasında yer alıyor. Yeni 4K video bölümü Instagram'ın keşif bölümüne mi eklenecek, yoksa başka bir sekmede mi sunulacak, henüz belli değil.

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.