Instagram’dan para kazanmak kolaylaşıyor! Rozet sistemi açıldı

Instagram’dan para kazanmak kolaylaşıyor! Rozet sistemi açıldı

Instagram ‘Canlı Yayında Rozetler’ özelliği son günlerde genişletti. 

Günümüzde sosyal medyadan para kazanmak denildiğinde akıllara YouTube, TikTok ve Instagram’a içerik üretmek geliyor. YouTube herhangi bir marka ile iş birliği yapmadan doğrudan izlenme üzerinden para kazanma imkanı sunarken, TikTok’ta canlı yayınlar üzerinden gönderilen hediyeler büyük bir gelir kapısı.

Instagram kullanıcılarının doğrudan platform üzerinden gelir elde edebilmesi için geçtiğimiz yıl rozet sistemi kullanıma sunulmuştu. En basit haliyle anlatmak gerekirse: canlı yayını izleyenler rozet satın alarak yayıncıya destek olabiliyor.

Instagram rozet sistemi daha fazla kullanıcıya sunuldu

İlk etapta aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede, 50 bini aşkın içerik üreticisinin kullanımına sunulan ‘Canlı Yayında Rozetler’ özelliği son günlerde genişletilerek daha fazla kullanıcıya ulaştırılıyor.

basliksiz-1-235.jpg
Kullanıcılar rozet satın aldıklarında isimlerinin yanında bunu belirten bir simge çıkıyor. Bu sayede yayıncının rozet satın alan kişileri ve onların mesajlarını daha kolay görmesi sağlanıyor.

‘Canlı Yayında Rozetler’ özelliği için Instagram tarafından belirlenen net bir kriter bulunmuyor. Ancak yüksek takipçi kitlesine sahip olan kullanıcılara öncelik tanınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum