Instagram’dan TikTok’lu paylaşımlara engel! Çapraz paylaşımlar tehlikede

Instagram’dan TikTok’lu paylaşımlara engel! Çapraz paylaşımlar tehlikede

Instagram, kendi platformunda oluşturulan kısa videoların TikTok dahil diğer uygulamaların logolarını içermesi halinde, videoları önermeyi bırakacak.

Bilindiği üzere Instagram, platformda mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek adına içerik oluşturucular için bir dizi yeni kılavuz yayınladı. Sosyal medya platformunun içerik oluşturucu hesabında yayınlanan bu ipuçları, video yapımcılarına kısa videolar için uygulamanın kendi ses kitaplığını kullanmalarını ve tekrarlanabilir bir trend başlatmalarını önerdi.

Instagram, çapraz paylaşım içerikleri durdurmak istiyor

Instagram, içerik üreticileri için yayınladığı gönderide ayrıca, kullanıcıların logoları ve filigranları görünen diğer uygulamalardan düşük çözünürlüklü veya görünür şekilde geri dönüştürülmüş içerikli klipler yüklememesi gerektiğini de belirtti.

Yayınlanan bildiri neticesinde Instagram’ın bu talebi, sosyal ağ tarafından gelen haksız bir talep olarak değerlendiriliyor. Ayrıca içerik üreticilerinin farklı platformlar için aynı içeriği yeniden oluşturmak adına çaba sarf etmek istemeyeceği düşünülüyor.

Ek olarak içerik üretmeye yeni başlayanların, filigran olmadan video yapmalarına izin veren uygulamaları satın almasıda mümkün olmayabilir.

Aynı zamanda içerik üreticilerinin videosuna dahil etmek isteyebileceği bazı efektlerin Instagram‘ın kendi kamerasında olmaması da mümkün olarak görülüyor.

Instagram’ın ilk olarak kısa video ürünü Reels’ı geçtiğimiz Temmuz ayında Hindistan’da piyasaya sürdüğünü ve daha sonra Ağustos’ta küresel olarak piyasaya sürdüğünü hatırlatalım. Şirket, içerik oluşturucular yeni platformu denerken o sırada çapraz paylaşım içeriğine değinmemiş olsa da, şimdi diğer platformlarda oluşturulan videoları sınırlamak istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.