Instagram'dan yeni hamle! Instagram’daki hesaplar için yaş sınırı getiriliyor

Instagram'dan yeni hamle! Instagram’daki hesaplar için yaş sınırı getiriliyor

Instagram bazı kişilerin bazı içerikleri görmesini engellemek için yaş sınırı getiriyor. Yani artık hesaplar hangi yaş grubunun profillerine gireceğine karar verebilecek. 

Özellikle işletme hesapları için oldukça iyi olan bu özellik, belli bir yaş grubuna hitap eden hesapların uygunsuz yaş gruplarına ulaşmasına engel olacak. Instagram getirilen yaş sınırı ile daha çok küçük yaş gruplarını korumak istiyor.

Daha yeni gelen bu özellik şu an için her bölgede açık değil ancak geçen günlerde özellikle Instagram üzerinden paylaşımlarıyla bilinen Sheyliee adlı moda ve güzellik paylaşımları yapan Instagram hesabı bu özelliği kullanmıştı. Paylaşımları sebebiyle Türkiye’deki erkeklerden uygunsuz mesajlar aldığını Instagram Hikâyesi‘nden duyuran hesap, bu özellik sayesinde hesabını belirli bir kitleye kapattı. Türkiye’deki bir hesaptan bu profile girmek istediğinizde ”Bu profili görmek için en az 90 yaşında olmalısın” uyarısı çıkıyor.

Instagram geçen yılın aralık ayında zaten Instagram hesaplarına yönelik yeni yaş sınırlamaları getirmişti. Instagram artık profesyonel hesaplar için de yaşla ilgili kontroller sunmaya başlıyor. Şimdi Instagram’ın yardım sayfası, kullanıcıların profesyonel, yani iş Instagram profillerini oluştururken minimum yaş sınırı belirleyebileceklerini söylüyor.

Bu sınırlamalar platformun kullanıcılardan 18 yaşın altındaki gençlerin Instagram’da uygunsuz içeriğe maruz kalabilecekleri konusunda aldığı çeşitli şikâyetler alması nedeniyle başladı. Konunun ciddiye alındığının göstergesi olan bu yeni özellik ile birlikte, 12-15 yaşındaki milyonlarca genç, yaş gruplarını aşan içerikleri görmeyecek.

Ve şimdi Instagram’ın sunduğu son güncelleme ile bir işletme hesabınız varsa ve bazı ürünlerinizin belirli bir yaş grubuna uygun olmadığını düşünüyorsanız, hesabınıza kolaylıkla yaş sınırı koyabilirsiniz. Bu minimum yaş sınırıyla, farklı bölgelerin / ülkelerin politikalarına göre ürünler için ülkeye özgü yaş sınırları da belirleyebilirsiniz. Yukarıda verdiğimiz Sheyliee örneği ise bir istisna zira kadın aslında taciz ve uygunsuz içerikleri almamak için Türkiye özelinde 90 yaş sınırı eklemiş gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.