Instagram'dan yeni hamle! TikTok fenomenlerine para teklif ediyor

Instagram'dan yeni hamle! TikTok fenomenlerine para teklif ediyor

Instagram Reels, TikTok fenomenlerine para teklif etmeye başladı. Hızlı yükselişi ve yoğun kullanımıyla dikkat çeken TikTok, diğer platformlar tarafından da takip edilir hale geldi.

Bazı yasaklamalara konu olan sosyal medya uygulaması, yüksek takipçili kullanıcılarının kaybıyla da yara alabilir. Çünkü TikTok’a benzer uygulama geliştiren firmalar, fenomenlere odaklanmış durumda.

Kullanımı giderek artarken yasaklamalara da konu olan sosyal medya uygulaması TikTok, kullanıcılarının başka uygulamalar tarafından takip edilmesiyle de gündemde. TikTok’a rakip olarak geliştirilen Instagram Reels, dikkat çeken kullanıcılara kendi platformuna geçmesi için para teklif etmeye başladı.

TikTok fenomenlerine önerilen para miktarının yüzlerce hatta binlerce dolar olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle de kullanıcıların platformlar arası geçiş yapabileceği belirtiliyor. Ücret ödenmesi için de bir sözleşme üzerine anlaşmak gerekiyor. Geçiş yapacak olan fenomenler, bu anlaşmaya imza atıyor.

Uygulama, Çin ve Hindistan arasında yaşanan kriz nedeniyle Hindistan’da yasaklanmıştı. Uygulamanın bu ülkede onlarca milyon indirme sayısı bulunuyordu. Bunun ardından ABD’de de uygulamanın yasaklanmasına dair çalışmalar yapıldığı belirtiliyor.

Fenomenlerin geçiş yapması istenen uygulama ise Kuzey Amerika ve Güney Amerika başta olmak üzere bazı ülkelerde faaliyet gösteriyor. Uygulamanın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.