Instagram'dan yeni özellik

Instagram'dan yeni özellik

Instagram merakla beklenen bir özelliği daha hayata geçirdi.

Sosyal medya denildiğinde eskiden akla gelen ilk Facebook’tu. Fakat Facebook da artık miladını doldurdu. Genel itibariyle insanlar Facebook hesaplarını artık farklı sitelere giriş kimliği olarak kullanıyorlar. Ya da mobil oyunlara üyelik derdi olmadan devam etmek için Facebook hesaplarından faydalanıyorlar. Bu avantajların dışında artık Facebook üzerinden durum, hikaye ya da gönderi paylaşanların sayısı hayli düştü diyebiliriz. Facebook’un kan kaybettiği bu dönemde Instagram ise güç kazandı. Artık aktif kullanım açısından Instagram ve Twitter’ın zirvede yer aldığını söylemek çok da yanlış olmayacaktır.

Instagram, QR kod üzerinden Instagram hesaplarına ulaşma özelliğini hayata geçirdiğini açıkladı. İnsanların ilgi alanları ve arkadaşları etkileşime geçmelerini ve yeni insanlar keşfetmelerini kolaylaştırmayı amaçlayan Instagram, QR kodu özelliği ile insanların özellikle işletmelere daha kolay bir şekilde erişmelerini sağlamayı hedefliyor.

Dünya genelinde daha fazla işletme tekrar kapılarını açarken, Instagram QR kodu özelliği ile işletmelere Instagram kullananların yanı sıra kullanmayan insanlara da ulaşma imkanı sağlıyor. İnsanlar işletme hesabına ait QR kodunu okutarak işletmenin Instagram hesabına ulaşabilecek ve bilgi alabilecek.

Tüm Instagram kullanıcıları profil menüsünden kendi QR kodlarına erişebilecek; Instagram Stories kamerası, Instagram QR kod kamerası veya QR kod tarayabilen herhangi bir kamera ile diğer hesapların QR kodlarını tarayabilecek ve hesabı görüntüleyebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.