Instagram’ın cep yakan özelliği Türkiye’de!

Instagram’ın cep yakan özelliği Türkiye’de!

Instagram, Türkiye’deki App Store sayfasında bir değişiklik yaptı. Uygulama İçi Satın Alımlar bölümünde ‘Instagram Subscriptions 77’ ve ‘Instagram Subscriptions 194’ gibi birkaç uygulama içi satın alma seçeneğini listeliyor.

Onlyfans’ın “aboneliğe dayalı içerik” sistemi diğer sosyal medya platformlarına ilham oldu. İçerik üreticilere yeni bir gelir modeli yaratan bu sistem son olarak Instagram uygulamasına da geldi. Instagram, Türkiye’deki App Store sayfasında bir değişiklik yaptı. Uygulama İçi Satın Alımlar bölümünde ‘Instagram Subscriptions 77’ ve ‘Instagram Subscriptions 194’ gibi birkaç tane uygulama içi satın alma seçeneğini listeliyor. Buradaki 77 ve 194, abonelik fiyatlarını temsil etmiyor.

instagram-abonelik-ozelligi-turkiye-de-1.webp

Sayıların ne anlama geldiği bilinmemekle birlikte, Instagram Türkiye için belirlenen abonelik fiyatları şu şekilde:

Instagram Subscriptions 72 (1 Ay): 60,99 TL

Instagram Subscriptions 77 (1 Ay): 60,99 TL

Instagram Subscriptions 194 (1 Ay): 84,99 TL

Instagram Subscriptions 191 (1 Ay): 84,99 TL

Şu an için iki fiyat gözüküyor olsa da, içerik üreticiler, takipçilerine bu fiyat aralıklarında herhangi bir tutar üzerinden abonelik sunabilecekler. Örneğin sistemin aktif olduğu bazı Türkçe hesaplarda abonelik ücretinin 66,99 TL olduğunu görebilirsiniz. Sosyal medya şirketi, bu noktada içerik üreticiye inisiyatif hakkı tanıyor.

Bir profildeki Takip Et butonunun yanında veya altında/üstünde bulunan Abone Ol’a tıklayarak aboneliği başlatabilirsiniz. Buton gözükmüyorsa özelliği henüz hesabında aktif etmemiş demektir.

Peki aboneliğin amacı ne?

Abonelik sisteminin amacı içerik üreticilerin doğrudan hitap ettikleri kitle sayesinde para kazanmasını sağlamak. Bir hesaba abone olduğunuzda şu ayrıcalıklar söz konusu:

Abone rozeti: Abone olduğunuz hesaba mesaj gönderdiğinizde ve paylaşımlarına yorum yaptığınızda kullanıcı adınızın yanında size özel bir rozet gözükecek.

instagram-abonelik-ozelligi-turkiye-de-2.webp

Abonelere özel hikaye ve canlı yayın: Hesabın sadece abonelerine açık olacak şekilde paylaştığı hikayeleri ve canlı yayınları görebileceksiniz.

Halihazırda Instagram’dan ürün satarak, reklam alarak ve sponsorluk anlaşmaları yaparak para kazanılabiliyor. Ancak abone ol özelliği sayesinde içerik üreticinin gelir kazanmasına doğrudan takipçileri yardımcı olabiliyor. Bu arada 2023’e kadar Meta, gelirden komisyon almayıp yüzde 100’ünü hesap sahibine aktaracak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.