Instagram'ın kurucuları istifa etti! Peki neden?

Instagram'ın kurucuları istifa etti! Peki neden?

Instagram'ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger şirketten ayrılma kararı aldı. Systrom ve Kreiger'ın, Facebook yönetimiyle yaşadığı gerginlik nedeniyle istifa kararı aldığı belirtiliyor.

Şirketin CEO'su Systrom, "Merakımızı ve yaratıcılığımızı keşfetmek için ayrılıyoruz" dedi. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise Kevin Systrom ve Mike Krieger’in ayrılık kararına ilişkin, "Kevin ve Mike olağanüstü ürün liderleri ve Instagram ikisinin birleşmiş yaratıcı yeteneklerini yansıtıyor. Altı yıl boyunca onlarla birlikte çalışırken çok şey öğrendim ve bundan keyif aldım. Onlara bundan sonrası için en iyisini diliyorum ve yeni ürünlerini görmeyi merakla bekliyorum." dedi.

2012'de Facebook'un bir milyar dolara satın aldığı Instagram'ın bugün milyardan fazla kullanıcısı var.

Facebook'un Instagram'ı gelir yaratan bir uygulamaya dönüştürüp kullanıcıların para ödemesini gerektiren yeni özellikler eklemeye çalışması bazı çevreleri rahatsız etmiş, bu yaklaşımın Instagram'ın kuruluş felsefesi olan sadeliğe ters düştüğünü vurgulayanlar olmuştu.

Systrom açıklamasında "Yeni bir sayfa açmaya hazırız. Yeni şeyler geliştirmek biraz geri çekilip bakmayı, bize neyin ilham verdiğini anlamayı ve dünyaya ihtiyacı olan şeyi vermeyi gerektiriyor" dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.