Instagram'ın o özelliği geri geliyor! 

Instagram'ın o özelliği geri geliyor! 

Instagram, yaptığı radikal değişimler ile konuşulmaya devam ediyor. 

Özellikle hikayeler kısmının eklenmesi ile daha fazla kullanıcı tarafından sevilen Instagram şu sıralar yeni özellikler deniyor. Sosyal medya platformunun birçok yenilik üzerinde çalıştığı  Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarıldı.

Instagram her geçen gün sunduğu yenilikler ile karşımıza çıkıyor. İsabetli tahminleriyle dikkat çeken Jbane Manchun Wong yine Instagram’ın test ettiği özellikleri ortaya çıkardı. Bunlardan biri stop motion. Daha önce olan ancak sonrasında kaldırılan özellik tekrardan Instagram’da boy göstermeye başlıyor. Kullanıcılar belirtilen sürede kayıt yapıp sonrasında bu kaydı durdurabilecek. Sonrasında ise kaldıkları yerden devam edebilecekler. Çıkan bilgilere göre kaydı 10 kez durdurmak mümkün.


Instagram’da tasarım olarak da iyileştirmeler mevcut. Kullanıcılar artık IGTV ile paylaştıkları videoları daha kolay bir şekilde Facebook’ta paylaşabiliyor. Bunun için arayüz sayfası yenileniyor. Ek olarak kullanıcılar IGTV videolarının ön izlemelerini istedikleri gibi düzenleyebilecek.

Aynı zamanda kolaj yapma özelliği de yenilikler arasında. Tek hikayede birçok görsel eklenebiliyor. Instagram’ın DM ile ilgili de bir çalışması bulunuyor. Kullanıcılar tarafından ortaya atılan fikre göre, DM’de arkadaşınızla paylaştığınız ancak takip etmediğiniz hesaplar sık sık karşınıza çıkmaya başladı. Sistem şu şekilde çalışıyor; takip etmediğiniz birinin paylaştığı fotoğrafı bir arkadaşınıza DM yoluyla gönderiyorsunuz. Bu durumda takip etmediğiniz kişi sürekli olarak “Sizin için tavsiye edilenler” kısmında çıkmaya başlıyor.

Bu test özelliği çoğu kullanıcı tarafından kısa sürede farkedildi. Instagram da konu ile alakalı bir açıklama yaptı. Instagram tarafında gelen açıklamada “Biz her zaman Instagram’daki deneyimi geliştirmek için  yeni yollar üzerinde çalışıyoruz ve bu yollar sayesinde insanların sevdikleri kullanıcılara erişmesini sağlıyoruz” dedi.

Sevebileceğimiz kullanıcıların bizlere daha da yakınlaştırılması oldukça güzel bir özellik ancak konu DM ile gönderilen postlar olunca çoğu kişi rahatsız olmuş durumda. Sonuç olarak çoğu kişi, tarzı olmayan veya bir defalığına gönderebileceği bir postun sahibinin karşısına tekrar tekrar çıkmasından rahatsız olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.