Institut français İzmir’den Togo’yu keşfetme fırsatı

Institut français İzmir’den Togo’yu keşfetme fırsatı

Institut français İzmir Kütüphanesi, Frankofoni Baharı kapsamında Institut français Togo Kütüphanesi ile işbirliği yaparak gerçekleştireceği online etkinlikle, katılımcılara Afrika'nın en küçük ülkelerinden biri olan Togo’yu keşfetme fırsatı sunacak.

Başkent Lomé’den 11 Mayıs Salı günü saat 20:30’da canlı olarak sunulacak olan etkinlik çerçevesinde E. Marc Agbedjidji & Gustave Akapko’nun “Si tu sors, je sors” (Sen Dışarı Çıkarsan, Ben de Çıkarım) kitabının okuma gösterisi gerçekleştirilecek. Katılımcılar, Togo kültürünü ve toplumunu, Togolu iş kadınlarının kullandıkları balmumu kumaşı ve peştemalinin tarihini keşfetme fırsatına sahip olacak.

 Balmumu kumaşının kullanımı, tarih boyunca özellikle feminist bir sembol olmak üzere, bir dizi toplumsal mesajın aracısı haline gelirken kitabın yazarları da eserlerinde buna yer verdi. Kitabın kahramanı genç gelinin, kocasını zinaya karşı uyardığı bölümler ise oldukça dikkat çekici. Etkinlik herkese açık olup, zoom üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Fransızca dilinde gerçekleştirilecek olan bu etkinliği kaçırmak istemeyenler www.ifturquie.org/izmir web sitesinden zoom linkine ulaşabilir.

projects_5505_1620317013051-togo1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.