Intel 12 Bin Çalışanını İşten Çıkaracak

Intel 12 Bin Çalışanını İşten Çıkaracak

Amerika Birleşik Devletleri merkezli mikroçip üreticisi Intel önümüzdeki yıl içerisinde tüm dünya çapında 12 bin kişiyi işten çıkaracak.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli mikroçip üreticisi Intel, dünya çapında bulunan tesislerinden 12 bin çalışanı 2017 yılı içerisinde işten çıkaracağını açıkladı. 12 bin çalışan şirketin toplam iş gücünün yüzde onundan fazlasına denk geliyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamayla şirketin yapılandırılmaya gideceği belirtilerek, bulut ve akıllı telefon teknolojileri üzerinde daha çok yoğunlaşacağı ifade edildi. Ayrıca açıklamada yeniden yapılandırmanın şirketin daha çok kar kazanmasını sağlayacağı ve verimliliğini artıracağı beklentisine yer verildi. 12 bin çalışanın işten çıkarılmasıyla girilecek yeniden yapılandırma süreci bir bakıma şirketin yüzde 11 oranında küçülmesi anlamına geliyor.

Bir çok teknoloji devinin mikroçip ihtiyacını karşılayan şirket, veri ve internet sektörlerinin günün şartları içerisinde en hızlı büyüyen sektörler olduğunu belirterek, bu sektörlerdeki büyümenin kendisine 2.2 milyar dolar kazandırdığını belirtti. Bu miktarda bir kazanç şirketin geçen yılki toplam gelirinin yüzde 40'ına karşılık geliyor. Şirketten yapılan açıklamada veri ve internet üzerinden kazanılan gelir, Intel'in bilgisayar pazarında uğradığı zararı da telafi edebilmesini sağladığı belirtildi.

2016'nın ilk üç ayı şirket kar sağladı

Mikroçip üreticisi şirketin, 2016 ilk üç ayı içerisinde bilançosunun olumlu olduğu öğrenilirken, şirket tarafından açıklanan 2016 ilk üç ay geliri, 2015'in ilk çeyreğine göre yüzde 7 artış gösterdi.

2016'nın ilk 3 ayı içerisinde şirket karını 12.8 milyar dolar olarak açıklamıştı. Öte yandan Intel hisse başı yılın aynı dönemi 0,41 dolar olan hisse fiyatı bu yılın aynı döneminde 0,42 oldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.