Intel geleceğin SSD katilini icat etti...

Intel geleceğin SSD katilini icat etti...

Intel, SSD'lerden üç kat daha hızlı Optane 800P adlı yeni depolama birimini açıkladı. Optane 800P, hızı kadar yüksek fiyatıyla da dikkat çekiyor. Peki Optane 800P'nin fiyatı ne kadar?

Intel i7 işlemci, Nvidia 1080 ekran kartı ve 16 ya da 32GB RAM'iniz var ve buna da güzel bir SSD yakışır. SSD mantıklı bir seçim ama cebinizde epey bir para varsa şimdi bahsedeğimiz depolama birimi SSD'de kat kat daha iyi. 

Intel, SSD’lerden üç kat daha hızlı Optane 800P adlı yeni depolama birimini duyurdu. Bu küçük depolama alanı her şeyi daha hızlı hale getiriyor. Intel'in Optane 800P depolama alanı satın alabileceğiniz en hızlı depolama alanlarından biri. Aynı zamanda inanılmaz derecede pahalı.  Bir SSD'den üç buçuk kat daha pahalı. Ancak Intel Optane 800P sadece bir depolama sürücüsü değil. 

Depolama yükseltmelerinin geleneksel olarak bir bilgisayarın performansını artırmanın ilk ve en ucuz yollarından biri olduğunu söyleyerek başlayalım. Bilgisayarınız veriyi daha hızlı okuyor ve yazıyorsa, işlemlerini daha hızlı gerçekleştiriyordur. Yine de, tüm işlemler yalnızca depolama yükseltmesiyle geliştirilmez. Bazen başka şeyleri de yükseltmelisiniz. Ekran kartı, işlemci, RAM gibi. Böylece büyük bir 4K video veya Photoshop açarken daha hızlı olabilir ya da oyunlarda takılma yaşamazsınız.

Şimdiye kadar, bilgisayarınıza depolama alanı satın almak istediğinizde, geleneksel bir sabit diske gitmek zorunda kaldınız. Çünkü en ucuz yol bu. Ancak hız konusunda USB flash sürücülerinden bir kötü olabilirler. Optane ise son derece hızlı.

Optane, 3D XPoint adı verilen bir bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji, geleneksel sabit diskleri bile bazı durumlarda iki kat daha hızlı yapabiliyor. Piyasanın en güçlü SSD’lerinden Sandisk X400 ile karşılaştırıldığında da Intel Optane 800P farkını ortaya koyuyor. 

Intel Optane 800P, cidden çok pahalı. 58GB'ı 130, 118GB'lık modeli ise 200 dolar. Yani her GB için 1,69 dolar ödemiş oluyorsunuz. Samsung’un en hızlı SSD’lerinden 960 EVO serisinde bile 1GB’lık veri için 0,48 dolarlık bir ücret ödeniyor.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.