Intel uyardı! Spectre ve Meltdown için...

Intel uyardı! Spectre ve Meltdown için...

Intel, kullanıcılarından Meltdown ve Spectre güvenlik açıkları için yayınladığı yamaları ikinci bir bildiriye kadar indirmemelerini istedi.

Intel, geçtiğimiz hafta Spectre ve Meltdown güvenlik açıkları için düzeltme ekini yayınlamıştı. Kullanıcılar bu yamaları yükledikten sonra bilgisayarlarının yeniden başlatılmasına yol açan bir hatayla karşılaştı. Intel, Haswell ve Broadwell işlemcilerinin yamalardan sonra sürekli bilgisayarları kapanmaya zorlamasının sebebini bulduğunu açıkladı. İşlemci üreticisi, kullanıcılarından Meltdown ve Spectre güvenlik açıkları için yayınladığı yamaları ikinci bir bildiriye kadar indirmemelerini istedi.

Intel genel Sekreter Yardımcısı Neil Shenoy, bugün bir yazı göndererek Intel'in yakın tarihli yeniden başlatma sorunlarının kaynağını bulduklarını ve yakında yeni bir sürüm yayınlayacaklarını duyurdu.

Shenoy, hatalı yazılımı dağıtan OEM'den, bulut servisi gibi paylaşımcıların durmasını ve bir önceki sorunsuz güncellemeyi dağıtmalarını istedi. Shenoy, "en son güncellemeyi yapanların ardı ardına gerçekleşen yeniden başlatma ve diğer öngörülmeyen sistem davranışı sorunlarıyla karşılaşabileceklerini" belirtti. Yeni sürüm yayınlanana kadar kullanıcıların bir önceki sürüme geri dönmeleri gerekiyor. 

Shenoy, Broadwell, Haswell, Coffee Lake, Kaby Lake, Skylake ve Ivy Bridge yonga setlerinin de son güncellemeden etkilendiğini söyledi.

Intel, bu sorunu ortadan kaldıran yeni yamayı bu hafta içerisinde kullanıcılara sunacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.