İnternet dolandırıcılığı operasyonu başlatıldı!

İnternet dolandırıcılığı operasyonu başlatıldı!

Adana merkezli 8 ilde gerçekleşen sahte satışlar ile dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 37 şüphelinin yakalanması için yapılan operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla, gerçekte olmayan oto yedek parça, telefon, bilgisayar, ekran kartı gibi elektronik eşyaların sahte satış ilanını vererek dolandırıcılık yapan kişilere yönelik çalışma başlattı.

aw378868-01.jpg

Yapılan araştırmar aralarında polis, asker ve hakim gibi farklı meslek gruplarına mensup 93 kişinin 250 bin lira tutarında dolandırıldığına dikkat çekti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle ilan dolandırıcılığı" yaptığı değerlendirilen 37 şüpheli hakkında gözaltı kararına varıldı.

aw378868-05.jpg

Adana merkezli Ankara, Antalya, Bursa, Edirne, İstanbul, Konya ve Kütahya'da zanlıların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 27 kişi, adli tıp birimindeki sağlık kontrolünü sonrasında emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.