İnternet Teknolojisine Türk Rakip

İnternet Teknolojisine Türk Rakip

İnternetin Yükünü Hafifleten Türk Teknolojisi

FG Dijital Teknoloji ve Ar-Ge Firması, dünya üzerinde internetin yükünü hafifleten içerik sağlayıcı Sattube TV adında yeni nesil bir teknoloji geliştirdi.

Sattube TV’nin ticari danışmanı Abdullah KOÇOĞLU, BBC muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sattube TV teknolojisi sayesinde internette yer alan eğitim, kültür sanat, bilişim, teknoloji, alışveriş, sağlık, eğlence vb. sair içerikler, uluslararası medya şirketleri aracılığı ile kurulumu sağlanan çeşitli sektörel, belgesel ve haber kanalları sayesinde uydu frekansı üzerinden televizyondan izlenebiliyor.

Sattube TV teknolojisi aynı zamanda internetteki kirliliğin filtrelenmesi ve hedef kitle ile sadece istenen içeriklerin buluşturulması noktasında da önemli rol oynuyor.

Yanı sıra dondur, kaydet, ilerlet, sonra sizle, favorilere al benzeri fonksiyonlar içeren Sattube TV teknolojisi, tüm fonksiyonlara tek bir kumanda üzerinden erişim izni veriyor.

İçerik sağlayıcı görev üstlenen Sattube TV sanal medyadaki kirliliğe son verirken, geliştirilen teknolojinin dünya üzerindeki milli medya gücümüze de artı değer katacağı bariz bir gerçektir.

Yeni nesil uydu alıcıları (receiver) üzerinde tuş olarak yer alan Sattube TV içerik paylaşım platformu ile platformda yer alan tüm kanallara yine tek tuşla erişim sağlanabiliyor.

Dünya üzerindeki kullanıcılar, internette ciddi ölçüde kullanım kotası sarfiyatı gerçekleşiyor ve gerek bireysel kullanıcılar için gerekse işletmeler adına bu önemli bir masraf yükü getiriyor. Bu yükün büyük kısmını ise izlenen ya da indirilen videolar oluşturuyor. Aynı zamanda bu süreç, internetin yavaşlamasına zaman zaman ise kesintilere sebep olabiliyor. Sattube TV teknolojisi, televizyon üzerinden izlenebildiğinden çok daha yüksek sinerji oluşturan yapılanması sayesinde internnetteki bu yükü %80 oranında ortadan kaldırmış oluyor.

Tüm bunların yanında ulusal prestij ve ülkemizin dünya üzerinde kuracağı medya hakimiyeti adına da önemli bir yükseliş olan Sattube TV teknolojisi, şimdilik sadece Hollanda’da bulunan ve teknolojik sistemi kiralayan NG Media (New Generation) firmasınca oluşturulan kanallara içerik sağlıyor. NG Media tarafından oluşturulan tüm kanallar, Hotbird Uydusu (13° Doğu) üzerinden ülkemizden de izlenebiliyor.”

Son dönem adından sıkça söz ettiren ve Türkiye’nin en iddialı outdoor yaşam ve silah savunma sanayi kanalı olarak gösterilen Avfest Outdoor HD de aynı platform dahilinde kuruluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.