“İnternete bağlıyım, ama bağımlı değilim”

“İnternete bağlıyım, ama bağımlı değilim”

Teknoloji ve internet bağımlılığının ürkütücü boyutlara ulaştığı günümüzde Bornova Belediyesi, ortaokul ve lise öğrencileri için “İnternete bağlıyım, ama bağımlı değilim” paneli düzenledi. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte...

Bornova Belediyesi’nin “İnternete bağlıyım, ama bağımlı değilim” paneli Büyükpark içindeki  Nikah Salonu’nda gerçekleşti. Gençlerin teknolojiyi doğru kullanmaları ve bu konuda bilinçlenmeleri amacıyla ortaokul ve lise öğrencileri için düzenlenen panelde farklı yaş gruplarındaki öğrencilerden 7 panelist konuşma yaptı. Kendi hayatlarından örneklerle hazırladıkları sunumları gerçekleştiren gençler, arkadaşlarından büyük alkış aldı.
 
Panele katılacak öğrenciler salona ellerinde internet bağımlılığını anlatan pankartlarla geldi. Sunum öncesi ise salon önünde teknoloji bağımlılığı hakkında resimlerin ve yazıların yer aldığı sergiyi gezdiler. Hazırlanan etkinlikte 6. Sınıf öğrencisi Bade Korkmaz, 9. Sınıf öğrencisi Yiğit Ayman, 10. Sınıf öğrencileri İlayda Mert ve Pelin Ecem Gülfedakar ile 11. Sınıf öğrencileri Berkay Karakaya ve Toprak Güzelcan panelist oldu.
 
Panelde gençleri yalnız bırakmayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornovamız Türkiye’nin en aydınlık kentlerinden biri. Bugün çağımızın ve günümüzün en önemli kazanımlarından biri sosyal medya. Ama aynı zamanda en büyük problemlerinden biri de sosyal medya.  Ona bağımlı olmak sosyal hayattan kopardığı gibi sağlığımızı ve psikolojimizi de etkiliyor. Bunun içinde interneti doğru bir şekilde kullanmak çok önemli” dedi.   
 
Sosyal medyanın kısa bir süre içinde hayatımızın her alanına girdiğine dikkat çeken Başkan Olgun Atila,”Biz Bornova Belediyesi olarak sosyal faaliyetlerin duyurulmasında hizmetlerimizin tanıtımında ve problemlerin çözümlenmesi noktasında bunu bir araç olarak kullanıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmaları ve projeleri duyurarak vatandaşlarımızın görüş, düşünce ve eleştirilerini alıyoruz. Ayrıca kentimizde yaşanan parklar, bahçeler gibi farklı sorunları gönüllü müfettişlerimiz olan vatandaşlarımız sayesinde daha iyi kontrol edebiliyoruz” diye konuştu. Önemli olanın teknolojiyi doğru kullanmak olduğunu belirten Başkan Atila, internete bağlı olup bağımlı yaşamamak gerektiğine vurgu yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.