Interpol'den Salih Müslim hakkında skandal karar

Interpol'den Salih Müslim hakkında skandal karar

PYD’nin eski lideri Salih Müslüm ile bazı PKK yöneticilerinin de bulunduğu 144 kişi hakkında İnterpol tarafından çıkartılan kırmızı bültenler iptal edildi.

Terör örgütü PYD’nin eski lideri Salih Müslüm ile bazı PKK yöneticilerinin de bulunduğu 144 kişi hakkında INTERPOL tarafından çıkartılan kırmızı bültenler iptal edildi. Daha sonra gönderilen 352 talep de kabul edilmedi.

156 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

Ankara Kızılay’da 13 Mart 2016’da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin aralarında Suriye’deki terör örgütü PYD’nin eski lideri Salih Müslüm ile PKK yöneticileri Ali Haydar Kaytan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Zübeyr Aydar, Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Muzaffer Ayata, Nuriye Kesbir, Remzi Kartal, Rıza Altun, Sabri Ok, Salman Kurtulan, Sultan Kocabey, Süleyman Şahin, Şerif Başboğa gibi isimlerin de bulunduğu 156 kişi hakkında dava açıldı.

Haklarında “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", “nitelikli olarak kasten adam öldürmek”, "349 kişiyi öldürmeye teşebbüs", "nitelikli mala zarar vermek", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak" suçuyla dava açılan sanıklar Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.