iOS 14.6 güncellemesi hangi özellikleri sunuyor?

iOS 14.6 güncellemesi hangi özellikleri sunuyor?

Apple, iOS 14.6 ile yeni bir güncelleme sundu. İşte güncellemenin iPhone'lara kazandırdığı özellikler!

26 Nisan tarihinde iOS 14.5 güncellemesini yayınlayan Apple aradan geçen bir ayın ardından iOS 14.6 ile karşımıza çıktı. Bu sayede Apple Music ile daha gerçekçi ve kaliteli bir ses deneyiminden, Apple Card ve AirTag’e kadar birçok servis ve hizmeti daha aktif bir şekilde kullanmak mümkün hale geldi.

Bu güncelleme ile Apple Music, uzamsal ve kayıpsız ses özelliklerine kavuştu. Uzamsal ses özelliği, ses her tarafdan geliyormuş gibi sürükleyici bir ses deneyimi sunuyor. Kayıpsız ses ise parçaları, sanatçıların stüdyo ortamında kaydettiği kalitede dinlemeyi mümkün kılıyor. AirPods‘larda uzamsal ses desteği bulunuyor olsa da, kayıpsız ses deneyimini AirPods ile elde edemiyor olmak kullanıcıları biraz üzdü.

Apple Podcast uygulamasında kanallar ve bireysel şovlar için abonelik dönemi başlarken, Apple’ın kısa süre önce piyasaya sürdüğü AirTag’in kayıp modu artık e-posta adresi destekliyor. Bugüne kadar kayıp modu özelliği için sadece telefon numarası girilebiliyordu.

ios-14-6-rc-guncellemesi-cikti.jpg

Kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda Podcast uygulamasının arayüzünde değişikliklere gidilirken, Apple Podcast abonelikleri kullanıcılara sunuldu. Buna ek olarak Apple’ın Nisan etkinliğinde tanıttığı Apple Card Family özelliği kullanıma sunuldu. Tabi Apple Card henüz ülkemizde bulunmadığı için bu özellik şu anda bizi etkilemiyor.

Aile paylaşımı özelliği sayesinde artık Apple Card, aile grubuna dahil ettiğiniz 13 yaş ve üstü beş kişi ile paylaşılabiliyor. Tüm harcamalar tek bir noktadan takip edilebiliyor, limit belirlenebiliyor.

Tüm bu yeniliklerin yanı sıra Hatırlatıcı’dan Apple Watch ile killit açma özelliğine kadar çeşitli uygulama ve hizmetlerde tespit edilen sorunlar giderildi. Apple’ın 7 Haziran tarihinde başlayacak olan WWDC 2021 etkinliğinde iOS 15 güncellemesini duyurması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.