iOS 14 Developer Beta özellikleri ile karşımızda

iOS 14 Developer Beta özellikleri ile karşımızda

iOS 14.2 Developer Beta güncellemesi hem özellikleri hem de Shazam isimli uygulama için bünyesinde barındırdığı bir yenilik ile dikkat çekti.

Etrafında çalan sesin kime ait olduğunu tespit edebilen bu uygulama, iOS 14.2 (18B5052h) sayesinde Denetim Merkezi’ne taşındı. Shazam, Apple’ın uygulama mağazasında yer alan ilk uygulamalardan biri olarak biliniyor.

Kullanıcılar Shazam’i genellikle bilmediği bir şarkı hakkında bilgi almak için kullanıyor. Bu yazılım tarafından tespit edilen bir şarkının adı bildirim merkezinde beliriyor. Eğer ilgili şarkı Apple Music’te varsa onu direkt bir şekilde dinleyebiliyorsunuz.

Bu sürümde Shazam’i Ayarlar kısmından Denetim Merkezi’ne taşıyabiliyorsunuz. Apple 2017 yılının aralık ayında Shazam’i 400 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

iOS 14.2 Developer Beta

Tıpk ekran kaydı özelliği gibi bu uygulama da artık daha kolay bir şekilde kullanılıyor. Buna ek olarak Denetim Merkezi’nde Apple Music tarafından önerilen şarkılar da yer alacak. Bunun dışında iPadOS 14.2, tvOS 14.2, watchOS 7.1, Big Sur Beta 7 ve Xcode 12.2 Beta güncellemeleri de yayımlandı. iOS 14.2 Developer Beta güncellemesi nasıl indirilir?

Eğer Apple’ın sisteminde yer alan bir geliştirici iseniz bu yazılımı kullanabilirsiniz. “Buraya“ tıklayarak indirme sayfasına gidebilir ve yapım aşamasında olan iOS 14.2 ile tanışabilirsiniz. Dilerseniz bu sürümü yükledikten sonra onu kaldırmak için ihtiyaç duyacağınız dosyalara da yine aynı sayfadan ulaşabilirsiniz.

iOS 14.2 Developer Beta özellikleri

4.94 GB büyüklüğünde olan bu güncellemede Denetim Merkezi aracılığı ile iletilen bilgilerin yerleştirildiği şablon biraz daha büyütülmüş. Ayrıyeten iOS 14.2 sürümünün AirPods‘ı tespit ettiğinde birçok kullanıcı rahatsız eden ilgili bildirimi yayımlamadığı açıklandı. iOS 14, bir AirPods algıladığı zaman ekranda bu durum hakkında bir bildirim yayımlıyor.

Yapılan bir Benchmark testinde iOS 14 yazılımının tek çekirdek testinden 1339 puan, çoklu çekirdek testinden 3491 puan aldığı açıklandı. iOS 14.2 ise tek çekirdek testinden 1335 puan, çoklu çekirdek testinden 3352 puan elde etti. Benchmark testinde iOS 14 yazılımından daha düşük puanlar alan iOS 14.2 Developer Beta isimli yazılımın özellikleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.