iOS 14 için iMessage güncellemesi sızdı! WhatsApp ile aynı özellikler geliyor

iOS 14 için iMessage güncellemesi sızdı! WhatsApp ile aynı özellikler geliyor

Apple bu yıl iOS 14 için piyasaya sürülecek bir dizi yeni iMessage özelliğini test ettiğini bildirdi.

İletileri gönderdikten sonra geri çekme ve grup sohbetlerindeki diğer kişileri etiketleme özelliğini içeren yeni güncelleme ayrıca iletileri okunmamış olarak işaretlemenizi de sağlıyor.

iMessage, Apple için iPhone pazarlamasında büyük önem kaydediyor. Apple kullanıcılarını, Android kalabalığından ayıran mavi kutucuklu arayüz çok seviliyor. Buna rağmen Apple, iMessage’ı mükemmelleştirmek için yeterli geliştirmelerde bulunmadı. iMessage hâlâ WhatsApp gibi diğer mesajlaşma platformlarında bulabileceğiniz bazı kullanışlı özelliklere sahip değil. Ancak, iOS 14 ile bu sonbaharda ortaya çıkabilecek gelişmeler, bu boşluğu kapatmaya yardımcı olacak.

WhatsApp ile aynı özellikler geliyor

MacRumors raporlarına göre, iMessage grup sohbetlerinde diğer kullanıcıyı etiketleme özelliğini de test ediyor. Bahsettikleri sistemin “@” sembolüyle çalışması WhatsApp, Telegram ve Slack ile benzerlik taşıyor. İletiler gözden kaçtığında veya bildirimler kapalı olduğunda bu özellik oldukça işe yarar olabiliyor. Bildirimler bu sayede kontrol altında tutulurken kullanıcılar adları geçen mesajlara rahatlıkla ulaşabilir.

iMessage arayüzü

Apple ayrıca iMessage’dan gönderdiğimiz mesajları geri çekebilmemizi de sağlıyor. Aslında bu diğer mesajlaşma uygulamalarına çoktan gelen ve sık sık kullanılan bir özellik. Kullanıcılar yanlış bir mesaj gönderdiğinde kolaylıkla mesajı silebilecekler. WhatsApp gibi iletinin silindiğini belirten bir ibare yer alacak ancak iletinin kendisini göremeyecekler. Grup açıklaması, son iletinin okundu bilgisi ve durum güncellemelerinin de yer alabileceği söyleniyor.

MacRumors , “Bu özellikler potansiyel olarak iOS 14 ile de gelebilir. Fakat daha sonraki bir yazılım güncellemesine kadar bekletilebilir veya belki de hiçbir zaman yayınlanmaz” diye de belirtiyor. Dolayısıyla değişiklikler hakkında heyecanlanmak için henüz erken.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.