iOS için yeni YouTube güncellemesi yayınlandı

iOS için yeni YouTube güncellemesi yayınlandı

Google, Apple’ın yeni gizlilik ve veri politikasını hayata geçirmesinin ardından YouTube’un iOS uygulaması için ilk güncellemeyi yayınladı. 

Apple’ın mobil ekosistemi iOS içinde yer alan uygulamalar, Cupertino merkezli teknoloji devinin benimsediği yeni gizlilik ve veri politikası çerçevesinde güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. Bu kapsamında yeni YouTube güncellemesini kullanıcılara sunan Google, uygulamadaki hataların giderildiğini ve performansta iyileştirmeler yapıldığını belirtti.

Apple, aralık ayı başlarında gizlilik odaklı “beslenme etiketlerini” zorunlu kılmaya başlamıştı. Fakat Google, kendi ana uygulaması dahil Gmail, Chrome, Google Haritalar ve Google Drive gibi amiral gemisi platformlarını henüz güncellemedi. Gmail uygulaması, bu haftanın başlarında kullanıcıları mevcut iOS sürümünün eski olduğu ve en son güvenlik özelliklerini içermediği konusunda uyarmaya başladı. Google ise söz konusu uyarıyı kaldırmak için sunucularını hızlı bir şekilde güncelledi.

Yayınlanan yeni YouTube güncellemesi, Google çatısı altındaki diğer uygulamaların da yakın zamanda güncelleneceğine işaret ediyor. 

Apple, Facebook ve Google da dahil olmak üzere geliştiricilerin reklam gelirlerini azaltacağına yönelik şikayetleri üzerine iOS 14 güncellemesindeki gizlilik özelliğini erteleme kararı almıştı.

Facebook Mali İşler Müdürü Dave Wehner, Apple’ın gizlilik değişiklikleri nedeniyle iOS ekosistemindeki tüm reklam hedefleme şeklinin tamamen değişebileceğini söylemişti. Hatta Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Apple’ın kullanıcılara gizlilik ve güvenlik konusunda yanıltıcı vaatler verdiğini söyleyerek, şirketi rekabet kurallarına aykırı davranmakla suçlamıştı. Söz konusu özellik, uygulama geliştiricilerini kullanıcılardan onları birden fazla uygulamada takip etmek için izin almalarını şart koşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.